Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem że ściągnąłem kleme i auto kręci ale nie odpala. Nie działa pompa paliwa, nawiewy. Komputer diagnostyczny nie łączy się wogole z silnikiem, tylko można się połączyć z Dsc i konsola wskaźników, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki podmienilem z drugiej e46 i dalej nic. immobiliser też bym wykluczył bo wtedy auto w ogóle nie kręcilo by. Czyżby główny komputer silnika się spalił?jest to możliwe?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niebieski przekaźnik dde też podmieniałeś? Zajrzyj do sterownika, przeczyść wtyczki. Jakie są błędy w zegarach?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Tak niebieski też zmieniałem. Zmieniłem licznik. Kompa kupiłem dziś takiego samego z IMO i Ews i dalej to samo. Wskazówka temperatury na max, pompa paliwa nie pracuje nawiew tez. Na jednym i drugim kompie. Z zegarów następujące błędy magistrala k 135 drugi modol świateł 190 i trzeci szyna danych can -brak identyfikatorów 244 numer błędu. Nie wiem czy kupiłem drugiego kompa uszkodzonego czy coś. Rozkladam ręce już. Czytałem że gość miał taki problem że nie palił i temperatura była na max na wskazówkę i że kompa wymienił od silnika i pomogło
Opublikowano

Jeśli jesteś pewny bezpieczników i przekaźników.

To szukaj problemu w instalacji elektrycznej.

Potrzebujesz schemat instalacji do ecu .Tam sprawdzenie zasilań wejść i wyjść.

Ews ma 2 przekażniki wbudowane i o ile dobrze pamiętam to na rozrusznik i paliwo.