Skocz do zawartości

Niefabryczne radio w miejsce odtwarzacza CD lub kaset

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z instalowaniem niefabrycznego radia nad MIDem, w miejscu odtwarzacza CD lub kaset?

Chodzi mi o coś takiego:

http://photobucket.com/gallery/user/karl1171/media/bWVkaWFJZDo3NTY0NTY0Mw==/?ref=

Najchętniej jeszcze schowałbym takie niefabryczne radio pod tą klapką z dekorem tak, żeby dało się je zamknąć.

Opublikowano
  • Moderatorzy

Tak, żeby za dekorem schować to może być problem, kiedyś wrzuciłem tam soniacza, ale nie sprawdzałem czy się domknie, z tyłu kable, z przodu duże pokrętło od głośności, więc zależy jakie radio. Pomierz sobie, będzie wiadomo.

A pytanie, co chcesz osiągnąć, bo jak lepszy dżwięk, wyjście AUX to nie lepiej CD53 wrzucić? Przynajmniej w oryginale będzie estetycznie i sterowanie z kierownicy będzie działać

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi o to, że mam radio Pioneera, które z łatwością obsługuje muzykę z urządzeń przez USB, ma Aux i CD. Z drugiej strony nie chciałbym szpecić ładnego, fabrycznego kokpitu.

Może powinienem pomyśleć o jakieś zmieniarce typu Yatour lub XcarLink czy coś takiego. Ale z drugiej strony przeczytałem cały duży wątek o tych zmieniarkach i po tej lekturze nie czuję się zachęcony.

Opublikowano
  • Moderatorzy
CD53 ma AUX w który możesz podpiąć telefon bezpośrednio, albo moduł BT podłączyć. W nowszych wersjach nawet CD MP3 działa. No i Alpine więc jakość dźwięku dużo lepsza niż w beckerach itp a ceny też już spadają, parę lat temu takie radio po 600-1000 chodziły, pół roku temu za 250 dorwałem.
Opublikowano
  • Autor
Swoją drogą myślałem że to jest radio do E46. Masz jakie zdjęcie, jak to wygląda w E39?