Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

mam problem z pilotami do mojego autka. samochód przestał rozpoznawać oba kluczyki. bez problemu mogę zamknąć/otworzyć samochód zdalnie, ale nie mogę już go uruchomić. muszę zbliżyć kluczyć do kolumny kierowniczej. wtedy dopiero zaskakuje zapłon. ktoś miał coś podobnego? albo ktoś wie gdzie mogę szukać problemu? :(

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Baterie wymienione zostały w obu kluczykach, nie rozwiązało to problemu :/
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

1.Masz podłączona ladowarkę do gniazda zapalniczki ? Jak tak to ja wyciągnij i zobaz wtedy.

2.Nie bierz do auta telefonu i zobacz czy dziala.Na angielskim forum mieli podobny problem. Iphone go powodował.

3. Zmieniles baterie na takie jakie były oryginalne ?

Jeśli nic nie pomaga to scaner do diagnozy podloczany do OBD2oze coś wykryje.

• 2 lata później...
Opublikowano

Dzień dobry, odgrzewam temat.

BMW 116i, F20.

Jeden pilot działa w pełni, w drugim wymieniłem baterię i nie mogę otworzyć/zamknąć auta - działa tylko uruchomienie awaryjne pojazdu.

W czym może być problem?

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
1.Masz podłączona ladowarkę do gniazda zapalniczki ? Jak tak to ja wyciągnij i zobaz wtedy.

2.Nie bierz do auta telefonu i zobacz czy dziala.Na angielskim forum mieli podobny problem. Iphone go powodował.

3. Zmieniles baterie na takie jakie były oryginalne ?

Jeśli nic nie pomaga to scaner do diagnozy podloczany do OBD2oze coś wykryje.

U Mnie problem był punkt 2.