Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, czy w E90 w wahaczach da się wymienić same tuleje czy trzeba cały owy wahacz kupować? Niestety mam do wymiany amortyzatory i przy okazji wyszło, że tuleje są powybijane od wahaczy i nie wiem czy da rade kupic same tuleje czy musze wszystkie wahacze

Opublikowano
zależy które.

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
ogólnie możecie mi powiedzieć w których sie da a w których nie, gdyż wszystko raczej jest do wymiany. Mechanik powiedział, że gumy sie wyrobiły razem z tulejami i teraz nie wiem w których mogę wymienić te tuleje a w których nie, z tego co się orientuje to są po 3 na koło.
Opublikowano
z tego co mi się wydaje to są po 3 wahacze na koło lub 2, nie kojarze dokładnie budowy ale z rysunków wyżej wynika że są chyba 3 wahacze
  • 4 lata później...
Opublikowano
witam jak w temacie, autko e91 czeka mnie wymiana wahaczy przednich górnych -tych krzywych :).Czy mogę wymienić tylko tuleje wahacza ? czy jest to częśc rozbieralna? czy muszę wymienić cały kompletny wahacz wraz z tuleją?,
Człowiek uczy się przez całe życie i głupi umiera
Opublikowano
Możesz wymienić same tuleje bez problemu. Ja tak zrobiłem. Problem w tym, że niewiele później po wymianie tulei zaczęły się odzywać sworznie w tych wahaczach i było i tak wszystko do wymiany.