Skocz do zawartości

Jak zrobić 325i z 323i ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie, jak to zrobić? Czy ktoś na forum próbował?

Jak wiadomo silniki te same, nawet momenty obrotowe mają te same. Różnią się jedynie mocą (22 KM :duh: ). Czy ktoś wie co "blokuje" w 323i te koniki?

Trudno się tego pozbyć? :8)

radocha z jazdy!
Opublikowano
Kumpel robił to w piontce zmienił głowice i było po problemie ale widze ze teraz non stop grzebie przy tym :twisted2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
Po co Ci zmieniac 323 na 325, przeciez jakoś 323i ma lepszy moment obrotowy niz 325i jest bardziej oszczedne i elastyczniejsze a te 22 kucyków, no nie wiem jak bardzo chcesz
Opublikowano
Po co Ci zmieniac 323 na 325, przeciez jakoś 323i ma lepszy moment obrotowy niz 325i jest bardziej oszczedne i elastyczniejsze a te 22 kucyków, no nie wiem jak bardzo chcesz

Dokładnie tak!

A w 323 ponadto blok silnika jest z aluminium nie z żeliwa jak w 325. Co najlepsze osiągi do około 150km/h są b.podobne - nawet z przewagą 323, dopiero od 150km/h 325 jest minimalnie szybsza - co na naszych drogach jest dokładnie bez znaczenia. Mi 323 pali w trasie około 7,5-8,5 litra, a w mieście 10,5 do 11,5 - przy dość spokojnej jeździe.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Niejest to warte zachodu ja bym sie pierwsze zastanowił kup sobie M3 i po problemie Ale zeby było każdego stać co nie ?? :twisted:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

witam

momet maja taki sam ale 323 osiaga go przy 3950 a 325 przy 4700obr

osiągi do około 150km/h są b.podobne - nawet z przewagą 323

sprawdzałes ?

bo dane podaja co innego

a wogóle to identyczny temat jest tutaj

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31495&start=0

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
według mnie gra nie warta siweczki, 323 jest nowsza konstrukcja i nie ma sensu sie bawic no chyba ze ktos bardzo pragnie miec 22 kucyków więcej ale w takim razie zchipuj sobie 323 i bedzie gites majones