Skocz do zawartości

[E39] Pytanie o swap hamulców M5 E39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukałem w internecie coś na ten temat to najczęściej kończyło się na tym - chłopie wiesz ile to kosztuje.

Wiec moje w 3.0d są całe do wymiany tarcze,zaciski i klocki - koszt na zimmermann sport i nowych zaciskach po regeneracji to koło 2000zł a jak kupie zaciski m5 i tarcze,klocki to wydam tylko więcej o koszt zakupu zacisku i zestawu naprawczego. Nie gadajmy o kasie co dokładnie potrzeba na przeszczep z m5?

Tarcze, klocki, zaciski ?

Opublikowano
  • Moderatorzy
wydam tylko więcej o koszt zakupu zacisku i zestawu naprawczego

Widziałeś ceny nowych tarcz M5? Są chyba 2x droższe od Twoich. Wieć to to nie jest tylko koszt zacisków.

Z resztą te same tarce co w 530D są w 540i. Skoro zatrzymują V8, to czemu chcesz wymieniać u siebie na większe? Sens to ma jedynie jeśli chcesz furą po torze szaleć.

A co do samej wymiany, to co więcej byś chciał, tak jak piszesz - tarcze, klocki i zaciski. No i więsze felgi, bo na takie tacze to chyba 18 to minimum, sprawdź, ale 17 chyba się nie zmieszczą.

EDIT: dodatkowo z tego co czytam najprawdopodobniej będziesz musiał też piasty wymienić na M5.

Opublikowano
Podejrzewam, że mocowanie takiego jarzma/zacisku też nie przypasuje bez przeróbek więc adaptery czy inne cuda wianki też dojdą po drodze
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.