Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam małe pytanie :) Chcac dostac sie do lozysk odkrecilem zacisk klockow, tarcze i srube mocujaca piaste. Czy piasta jest jeszcze jakos przymocowana,czy teraz wystarczy uzyc tylko sciagacza i ja zdiac??

http://img122.imageshack.us/img122/9334/dscw0002ar0.jpg

Opublikowano
Rozumiem że jest to bmw serii 3 (?) jeżeli tak to teraz ściągacz i ściąga się całą piastę razem z łozyskiem. Jeżeli chodzi o wymianę to ponoć są same łożyska ale ja preferuje komplety(pisata razem z łozyskiem) więc wymiana jest bardzo prosta kupujesz komplet i wymieniasz. :P
Opublikowano
ok dzieki:) czyli od wewnatrz nie ma zadnych zabspieczen trzymajacych piaste i mozna smialo uzyc sciagacza bez obawy urwania czegos:)
Opublikowano
Lis: mozesz mi przy okazji powiedziec czy ta oslone tarcz hamulcowych blaszana mozna zdjac tylko po zdjeciu tarczy czy tez trzeba sciagac piaste ?
Opublikowano

Witam!

Łożysko jest zabezpieczone zawleczką. Piasta wchodzi na wcisk.

Piasty możesz nie wymieniać, tylko sprawdź suwmiarką czy nie jest wyrobiona.

Opublikowano
Lis: mozesz mi przy okazji powiedziec czy ta oslone tarcz hamulcowych blaszana mozna zdjac tylko po zdjeciu tarczy czy tez trzeba sciagac piaste ?

Jutro zobacze jak jest z ta oslona i dam ci znac