Skocz do zawartości

Wymiana łożyska -tył/ mały problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam małe pytanie :) Chcac dostac sie do lozysk odkrecilem zacisk klockow, tarcze i srube mocujaca piaste. Czy piasta jest jeszcze jakos przymocowana,czy teraz wystarczy uzyc tylko sciagacza i ja zdiac??

http://img122.imageshack.us/img122/9334/dscw0002ar0.jpg

Opublikowano
Rozumiem że jest to bmw serii 3 (?) jeżeli tak to teraz ściągacz i ściąga się całą piastę razem z łozyskiem. Jeżeli chodzi o wymianę to ponoć są same łożyska ale ja preferuje komplety(pisata razem z łozyskiem) więc wymiana jest bardzo prosta kupujesz komplet i wymieniasz. :P
Opublikowano
  • Autor
ok dzieki:) czyli od wewnatrz nie ma zadnych zabspieczen trzymajacych piaste i mozna smialo uzyc sciagacza bez obawy urwania czegos:)
Opublikowano
Lis: mozesz mi przy okazji powiedziec czy ta oslone tarcz hamulcowych blaszana mozna zdjac tylko po zdjeciu tarczy czy tez trzeba sciagac piaste ?
Opublikowano

Witam!

Łożysko jest zabezpieczone zawleczką. Piasta wchodzi na wcisk.

Piasty możesz nie wymieniać, tylko sprawdź suwmiarką czy nie jest wyrobiona.

Opublikowano
Jezeli nie jest wyrobiona piasta to nie ma potrzeby jej wymiany. Wystarczy wstawic samo lozysko
Opublikowano
  • Autor
Lis: mozesz mi przy okazji powiedziec czy ta oslone tarcz hamulcowych blaszana mozna zdjac tylko po zdjeciu tarczy czy tez trzeba sciagac piaste ?

Jutro zobacze jak jest z ta oslona i dam ci znac