Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio odkryłem że mam w swoim aucie alarm udało mi się go uaktywnić kiedy bawiłem się zamkiem bagażnika po zamknięciu klapy zaczął wyć klakson i ucichł po odblokowaniu drzwi luczykiem.Niestety nie udało mi się już tego powtórzyć,czy jest jakiś sposób aby alarm zainicjować?
Budyń 730 E-32 było teraz E-34 tds touring.
Opublikowano

Te standardowe alarmy sa dosc kijowe. Uruchamiaja sie tylko w momencie kiedy np. zamkniesz drzwi z pilota lub normalnie przez zamek, wybijesz szybe i pociagniesz za te badziewie do otwierania zamka. Jak chcesz sprawdzic czy dziala to wez otworz szybe zamknij drzwi na zamek i pociagnij za te badziewie.

PS. jak sie nazywa te "badziewie" od otwierania drzwi:) Cos dziory w glowie mam....

W BMW Blisko Masz Wszędzie
Opublikowano
trzeba zamknąć samochód na 2 razy (zaryglować) albo kluczykiem albo na pilocie 2 raz przycisk ryglowania

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podłączam się pod temat. Zastanawiałem się po co mam kontrolkę na desce rozdzielczej przy środkowym nawiewie, która miga po zamknięciu auta aż do dzisiaj.

Właśnie zrobiłem sobie w pracy przerwę na fajkę (minister zdrowia ostrzega że palenie szkodzi itd. :)) otwieram drzwi a tu zaczyna wyć klakson a ja jak ten idiota stoję i nie wiem co zrobić :oops:, żadnego pilota nie mam, odpalam motor a ten dalej wyje w końcu zamknąłem go z klucza i ucichło.

Teraz musze poczekać aż wszyscy sobie pójdą do domu po pracy i spróbuję od nowa.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

PS. jak sie nazywa te "badziewie" od otwierania drzwi:) Cos dziory w glowie mam....

heheee..."rygiel" :lol: :lol: :lol:

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

Opublikowano
Czy ten alarm podlaczony jest tylko do drzwi? Zadnych innych czujnikow? W kabinie pod sufitem po obu stronach auta mam jakby czujniki do alarmu (740i 93r.). Pozatym ostatnio alarm sam lubi sie wlaczac. Myslalem ze to np. owad w srodku auta go uaktywnia albo cos. Ale jezeli te czujniki to nie czujniki od alarmu to nie mam pojecia dlaczego samochod wyje mi pod oknami.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

Dziwny jakiś ten alarm. Podczas drugiej próby otwarcia cisza. Kazałem sie zamknąć w samochodzie próbuje otwierać drzwi telepie samochodem i nic.

Też mam czujniki ruchu tak jak napisał saintman tylko na jakiej zasadzie to cholerstwo dziala bo ja juz nic nie rozumiem ?

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Metoda włączania -wyłączania jest prosta (przy tym powinne się domknąc wszystkie otwarte szyby )

Włóż klucz do zamka np.w drzwiach od kierowcy i przytrzymaj dłużej w prawo -wszystkie szyby powinne się domknąć i uaktywni się alarm :wink:

A propos do czego jest ta szeroka pomarańczowa dioda na środku deski rozdzielczej :?:

• 1 miesiąc temu...