Skocz do zawartości

Drzwi ciężko się otwierają

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

pytanie do wlascicieli e46 coupe nie wiem czy jest tak u kazdego ale u mnie starsznie ciezko otwieraja sie drzwi, wiem ze sa wieksze niz w sedanie ale wszystko z umiarem moze moglby sie ktos wypowiedziec na ten temat ??

Opublikowano
Ciężkie są to fakt. Ale dokładnie co jest nie tak ? Zwiesiły się czy co?

Titansilber metallic

http://img344.imageshack.us/img344/9427/328wp0.jpg

Opublikowano

Czy obydwie drzwi otwieraja ci sie jednakowo ciezko?

Drzwi w E46 otwieraja sie stosunkowo ciezko, przy otwieraniu maja dwa latwo wyczuwalne opory. Jeden po otwarciu okolo 45 stopni a drugi przy otwarciu 90 stopni.

Na pewno otwieranie drzwi w e46 rozni sie od otwierania drzwi np w seicento.

Opublikowano
nie wiem jak cieżko sie zamykają, ale to raczej normalne, u mnie zawsze ktos marudzi, ze cieżki drzwi mam. moze nasmaruj zawiasy, ograniczniki nadal powinny spełniac swoją rolę
Opublikowano
  • Autor
z zacinaniem nic takiego nie wystepuje tylko ostanio w mercu u kumpla otwieralem drzwi to malo co ich nie wyrwalem tak lekko chodza, u mnie to musze juz sily dolozyc zeby otworzyc dwoje drzwi chodzi tak samo ciezko nie ma roznicy ale widze u Was podobnie chodza :) uff
Opublikowano
Może masz opancerzoną wersję auta?
  • 6 lat później...
Opublikowano
mi sie ciezko otwieraja tylko z zewnatrz od kierowcy ;/ nie wiem czemu . musze zobaczyc moze cos ei wyrobilo . ale od serodka super sie otwieraja wiec dziwne troche :o
Opublikowano
U mnie w sedanie znów jakoś dziwnie chodzą tylne drzwi, mianowicie przednie jak puszcze swobodnie to sie ładnie zamykają same, a tylne to nawet do zamka same sie nie dotoczą, tylko trzeba ręką pomóc im sie zamknąć.