Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pytanko o chip w silniku B48M. czy ktoś już robił? Co można wyciągnąć z tego silnika? Kogo polecacie na terenie małopolski (Kraków i okolice) ewentualnie jak będzie torpeda to może być Śląsk :)

Pozdro

Opublikowano
Dołączam do pytania B48 184 km 320i 2018r - robił ktoś???? w W-awie robią na 280 km , a Kraków okolice ???
Opublikowano
Dołączam do pytania B48 184 km 320i 2018r - robił ktoś???? w W-awie robią na 280 km , a Kraków okolice ???

Z ciekawości zapytam kto i gdzie robi na 280 km? Zrobił czy tylko pisze, że może zrobić?

Pozdrawiam

Maciek

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byłem dziś u kolegi z 330i b48.

Zgral soft ze sterownika itd.... Ale niestety wszystkie protokoły nie są w 100%kompatybilne jeszcze i zgrywajac na sterownik można go uziemic.... 50% że się uda 25% że się nie uda, ale wróci się do ustawień fabrycznych i 25% że padnie sterownik.... Wiec czekam jeszcze około miesiąca aż pruducent oprogramowania poprawi wszystkie protokoły.... Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mozesz u mnie zrobic. Ja nie czytam virtual read, czytam fizycznie bez online !!! Dlatego mam zawsze ceny inne - bo wiem o co chodzi z tym wszystkim.

Mój sprzęt działa stabilnie . Wgrywanie też bez online - mam wylane na ten online , co zczytalem, to poprawione i wgrywam. Jedynie ja patrze ze jestesz daleko.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgral soft ze sterownika itd....

Tu jeszcze pytanie czy to zgrane naprawde z twojego DME . Moze poprostu wedlug danych z DME szuka plik na serwerze, zalezy czym to bylo zczytane. Dlatego roznica offline i online jest oczywista .

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest już chip....

Wynik 300ps i 456nm

W serii było 252ps i 343nm

Wynik myślę że kilka PS i nm wiecej, gdyż na hamowni było +27stopni....

Polecam, auto w końcu normalnie od dołu jedzie....

Jutro jeszcze raz pomiary przyspieszenia i waga auta.

Pozdrawiam

male-bmw-2.png
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jest już chip....

Wynik 300ps i 456nm

W serii było 252ps i 343nm

Wynik myślę że kilka PS i nm wiecej, gdyż na hamowni było +27stopni....

Polecam, auto w końcu normalnie od dołu jedzie....

Jutro jeszcze raz pomiary przyspieszenia i waga auta.

Pozdrawiam

Kto robi ten chip?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kto robi ten chip?

Dużo firm w pl. Tc performance itd... Ja robiłem w carro w Szczecinie.

Teraz jest jeszcze dp i sportowy kat i jest 311ps 471nm

Pozdrawiam

Przy 320i bym się nie zastanawiał, bo zamula :)

male-bmw-2.png