Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podejdzie, ale bedzie troche dłubania, e60 ma wiekszy rozstaw srub montażowych dwumasy od strony rozrusznika
Opublikowano
Hehe :) czyli plug and play niepodejdzie :) czyli co trzeba zrobic ? Ciezko dostac od 330d a jak jyz jest to droga w [BAD] a moja juz wyzionela ducha.... :( smuteczek ;(
Opublikowano
Myślę ze znajdziesz info na internecie, ja wiem z opowiadań kolegi gdzie robił coś kiedyś podobnego i było troche roboty z tym. Jak kupisz od e46 to wsadzisz p&p mysle ze to lepsze rozwiazanie a finansowo moze i podobne niz mialbyś się bujać w przerabianie czegos i kupowanie tanszej skrzynki od e60 :)
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam a orientuje się ktoś może jaka inna skrzynia może podejść do e46 m57n mam na myśli manualną 6 biegową. może od 2,0 ? 6 biegowe są na takim samym wałku jak w 3.0 tylko czy to jest faktycznie to samo no i wymiary, przełożenia skrzyń jak to wygląda ? miał może już ktoś styczność z czymś takim ?

a może ma ktoś skrzynie 6 biegową do 3.0 chętnie kupię

lub jakieś namiary na warsztat który się podejmie regeneracji mojej skrzyni, niestety kontaktowałem się już z kilkoma i nigdzie się nie podejmą naprawy takiej skrzyni.

będę wdzięczny za jakieś odpowiedzi

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 2.02.2019 o 13:19, darek4551 napisał(a):

Witam a orientuje się ktoś może jaka inna skrzynia może podejść do e46 m57n mam na myśli manualną 6 biegową. może od 2,0 ? 6 biegowe są na takim samym wałku jak w 3.0 tylko czy to jest faktycznie to samo no i wymiary, przełożenia skrzyń jak to wygląda ? miał może już ktoś styczność z czymś takim ?

a może ma ktoś skrzynie 6 biegową do 3.0 chętnie kupię

lub jakieś namiary na warsztat który się podejmie regeneracji mojej skrzyni, niestety kontaktowałem się już z kilkoma i nigdzie się nie podejmą naprawy takiej skrzyni.

będę wdzięczny za jakieś odpowiedzi

Skrzynia z 2.0D 150KM podjedzie do 3.0D 204KM ale, jak masz łącznik elastyczny który jest między wałem a skrzynia nie podjedzie, na flanszy od skrzyni i otworami na wale jest inny rozstaw śrub