Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Zastanawiam się obecnie jakie żarówki najlepiej wybrać, żeby mieć w postojówkach światła do jazdy dziennej DRL.

Wiem, że są takie auta, którym owe żarówki (te w obu lampach pierwsze od środka auta) się świecą nawet w bardzo jasny dzień, jest to legalne, a ja nawet mam ustawiony komputer do działania w tym trybie.

Oczywiście chodzi o auto przedliftowe jak na załączonym obrazku.

1920px-2000-2003_BMW_X5_%28E53%29_4.4i_wagon_%282011-11-18%29.jpg

Teraz mam tylko działające postojówki, tzn. - w nocy je widać, ale w dzień w ogóle nie widać i chciałbym mieć jednak żarówki, które dobrze widać.

Opublikowano

Jednak chyba malo wiesz

Nie ma takich zarowek

A to ze tam swieca dziene to nic inngo jak swiatla drogowe swiecace zmniejszona moca, chyba 40%

Ustawia sie to komputerkiem

Opublikowano
Przeszukałem conieco w częściach i tak samo w internecie informacji na temat tych świateł drogowych i faktycznie trzeba wziąć NCSa i przeprogramować światła na DRL...
Opublikowano
A jak się podepnę pod temacik:) Montował już ktoś żarówki led w długie? Chodzi mi dokładnie o to czy żarówki led będę świecić przy niższym natężeniu prądu jako światła dzienne tak aby światło było bardziej białe niż żółte:) Jeśli tak to czy może ktoś coś polecić.
Opublikowano
mi tez na chwile tylko Ledy swiecily i gasly . To jest chyba sprawdzanie przez komputer w aucie zarowek ? Moze da sie to jakos przez kabelek wylaczyc ?
Opublikowano
Tak właśnie myślałem że nie będzie to świecić. Czyli trzeba zostać przy orginale :cry:
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Drodzy Państwo,

Wreszcie w komputerze za pomocą NCS Expert ustawiłem, że światła długie świecą słabiej i są światłami do jazdy dziennej jak przełączę recznie. Jednak mam czujnik zmierzchu i jak przystawię latarkę to czujnik wyłącza wszystkie światła, a nie o to mi chodzi.

Czy ktoś wie jak sprawić w NCS Expert oraz ncsdummy, żeby czujnik zmierzchu włączał światła do jazdy dziennej?