Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w mojej F31 odczuwam szarpnięcie przy gaszeniu i odpalaniu samochodu. Wymieniłem poduszki pod silnikiem (FEBI) i skrzynią (Lemforder), ale problem dalej pozostał. Obecny przebieg 159 000 km, kompletny rozrząd wymieniony 20 000 temu. Koło pasowe z zewnątrz wygląda ok, dwumasy brak, bo to automat. Wiem, że ten silnik nie grzeszy kulturą pracy, ale tak ma być? Podłączyłem ISTę przez enet i nie pokazuje błędów. Orientuje się ktoś o co tu może chodzić?
BMW F31 318d 143pk aut.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jako świeży użytkownik 318d (tyle że w manualu) ciągle zwracam uwagę na wyraźne szarpnięcie budy przy odpalaniu więc chyba nie masz co doszukiwać się usterki w swoim egzemplarzu. Auto nówka sztuka więc nikt niczego jeszcze w nim nie spartolił :wink: Najwyraźniej w tym silniku to norma.
Opublikowano
W moim 320d ostro rzucalo karoseria przy kazdym odpaleniu na strat/stop

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
W moim 320d ostro rzucalo karoseria przy kazdym odpaleniu na strat/stop

Start/stop dezaktywowałem na stałe przy przebiegu 140 000.

BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano
Jako świeży użytkownik 318d (tyle że w manualu) ciągle zwracam uwagę na wyraźne szarpnięcie budy przy odpalaniu więc chyba nie masz co doszukiwać się usterki w swoim egzemplarzu. Auto nówka sztuka więc nikt niczego jeszcze w nim nie spartolił :wink: Najwyraźniej w tym silniku to norma.

No to mnie nie pocieszyłeś. Wolałbym coś wymienić/naprawić i rozkoszować się jazdą, a tak to najwyraźniej tak pozostanie aż do zmiany samochodu.

BMW F31 318d 143pk aut.
Opublikowano

Na frajdę z samej jazdy w sumie nie ma to wpływu a że oczekiwania w stosunku do marki premium ma się duże i takie drobiazgi potrafią irytować to już inna sprawa...

Z tego co piszesz wyłączyłeś na stałe start/stop więc będzie Ci to doskwierało tylko na starcie i końcu przejażdżki :wink: