Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
skoro w serii jest 7,5 cala z et 50 chyba na przodzie mowie o fledze m performance to fela 8,5 cala z et 43 to nam wyjdzie 12,5mm z racji wiekszej szerokości felgi + 7mm na zewnatrz z racji et tak wiec wyjezdza to w stos do 18 z m performance o 20mm. Raczej musi trzeć na moj nos a z dystansem to na pierwszym dobiciu pokrzywisz blotniki

Z3 Coupe jest

Z4 Coupe jest

Opublikowano
20mm z tylu przy feldze 8 cali i oponie 225/40 to obcieralo juz.

A jakie et :?:

208 felgi , nie pamietam ile tam jest przy 8 calach...

Opublikowano

jak uważacie wejdą 19/et39/9cali do tyłu :?: chodzi mi o 313 performance

oto porównanie kół 19 schnitzera kolegi cyber321 które pasują idealnie, nic nie obciera i 313 performance.

http://c.wrzuta.pl/wi19914/d361171c000b57ee513d8ee4/313

Opublikowano

kolega Klavdivsz dal piekne porównanie.

Czyli jeszcze raz bo jestem ciemny, kolego Klavdivsz, jakie te dystanse u mnie beda ok ? podaj przod/tyl, bo widze ze sie orientujesz w tym nawet :)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

5) Przy felgach 17 cali i szerokosci 7 cali polecam dystanse - przód 15mm, tył 25mm :)

To wielkość na całą oś czy jedną stronę? Zwiększenie rozstawu jest odczuwalne? Auto jest stabilniejsze czy chodzi tylko o wygląd ?

Opublikowano

według mnie zapomniałeś o najważniejszym aspekcie- osiągi może po założeniu springów dystansów i 18 z oponami 225 będzie to fajnie wyglądać ale jakość prowadzenia odczujesz chyba tylko z duuużżżeeej górki przy tym motorze

według mnie 17 cali przy fajnym wzorze też zrobi robote

ja sam przymierzałem się do 18 ale widzę że nie ma to sensu :( opon 205/45/18 jest jak na lekarstwo :cry: naciągnąć to na felgę powyżej 8,5 cala strach :mad2: a felg 18 jak tak naprawdę dobrze się rozejrzysz w optymalnym rozmiarze do 1 nie ma wcale za dużo

pozdro

BOKIEM ALBO WCALE...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam, jak grube dystanse mozna zalozyc do E87 na seryjnym zawieszeniu ze zderzakami mpakietu przy kolach 7,5X18 ET-49 przod i 8,5X18 ET-52 tyl ?

Chodzi mi o uzyskanie takiego efektu

http://i1218.photobucket.com/albums/dd416/sensisimon/DSC03250_1.jpg

Opublikowano
mam 18x 8.5J et 50 opone 225/40 i tył dystans mam 14mm ale do opony 255 juz bedzie obcierać przod bez dystansu 8 cali et 47 rowniez 225 - taki setup jest na zime... przod ciezko dystanse bo za maly wymiar i brak kołnierza... chyba ze kolo masz o innej srednicy piercienia centrujacego to mozna... do 10mm wrzucic zalezy jakie opony.. to mowi o wszystkim
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam! Mam prośbę o pomoc, mianowicie w zeszłym sezonie kupiłem felgi 7,5JX17H2 ET40 5x120 oraz opony 205/50 R17 i planuję do tego zestawu dołożyć dystanse, pytanie jakie kupic, żeby koło cieszyło oko i zarazem nie było problemów z jakimkolwiek ocieraniem ... z góry dzięki! Pozdrawiam!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie mam takie pytanie powiecie mi jakie dystanse mam wrzucić do mojej 1er w m paku mam styling 208 w 18' et 49 przod 7.5' i tyl 8' z oponami 215/40 i teraz pytanie czy 25mm bedzie Ok?czy bedzie tarło? nie mam za bardzo możliwości sprawdzić, chyba ze ktoś w okolicach Częstochowy ma takie i miał by chec pomocy :D
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam, formowiczów mam pytanie odnośnie dystansów . Czy jakaś dobra duszyczka pomoże mi w tym temacie ? Mianowicie czy potrzebuje dystansów żeby włożyć te felgi z oponami do jedynki

Specyfikacja :

Felgi 18 Cali

Opony :

Przód: 225/45 ContiSportContact

Tył: 245/40 ContiSportContact

Zawieszenie Sportowe M-Tech . Pozdrawiam , Toxxy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak żeś się rozpisał, że tylko wróż maciej ci pomoże:)

temat i tak zostanie zamknięty, bo jest już tu taki o doborze felg, więc przeczytaj go i na 100 procent znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie da się odpowiedzieć na takie pytanie jak nie zna się et oraz szerokości felg.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.