Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie dołożenia jednego gniazda 12v.

Mam już jedno gniazdo pod schowkiem, do którego na stałe jest wpięta kamera. Gniazdo pod panelem klimy używam czasami do ładowania telefonu. Więc 2 gniazda są zajęte.

Czasami jak jadę dalej gdzieś, córka z tyłu samochodu lubi oglądać bajkę na DVD, które wymaga podłączenia do gniazda 12v, którego mi brakuje.

Pomyślałem, żeby sobie dorobić dodatkowe gniazdo z tyłu pod podłokietnikiem pod kratkami tylnego nawiewu. Samo dorobienie nie jest dla mnie problemem i spokojnie ogarnę.

Pytanie tylko czy jak wepnę się z kablami do któregoś z istniejących już gniazd, czy nie dojdzie do jakiegoś przeciążenia instalacji i czy coś się nie spali w momencie gdy wszystkie 3 gniazda będą w użyciu?

Po prostu nie chce nic spalić i tyle.

Co myślicie?

Pozdrawiam.

Opublikowano
No bez przesady, chyba że będziesz gotował grzałką wodę na herbatę. Są przecież w sprzedaży rozmaite rozgalęźniki z jednego gniazda na dwa lub nawet trzy i wszystko wytrzymuje. Nie wiem jak w schowku ale w popielniczce gniazdo jest zabezpieczone bezpiecznikiem 20 A, a to już jest naprawdę mocny bezpiecznik.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołóż sobie lepiej gniazdo na stałym zasilaniu bez uzależnienia od zapłonu.
Opublikowano

w bagażniku po prawej stronie masz 3-cie gniazdo 12V,

zawsze możesz skorzystać z niego, używając przedłużacza itp... :cool2:

---

JayZet®

---