Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przymierzam się do zakupu e60, przeglądam oferty i nie wiem co myśleć. Wątpliwości jest kilka:

- polift 550 czy przedlift 545?

- szukać w niemczech (bo tu mieszkam i planuję rejestrować) czy idzie też trafić coś ciekawego choćby w polsce?

- najważniejsze, ile te auta realnie są warte? W niemczech mozna teoretycznie dostac 550 za 35tys jak i 65tys i oba opisane, wyglądające super. W polsce niby "rodzynki jedyne takie" już w okolicy 45tys się pojawiają, nie wspominam o rozbitkach z usa... słowem chcę auto pewne, dobrze utrzymane, ale nie płacąc "ceny kolekcjonerskiej"

- w 550 brałbym skrzynię z łopatkami, ale w 545 polować na manual czy mimo wszystko automat lepszy?

- ewentualnie inne rady przy zakupie, jestem elektromechanikiem samochodowym z dostępem do inpy, miernika lakieru i wiedzy (choć w branży działam tylko z doskoku), więc jakieś szczególnie newralgiczne tematy do sprawdzenia?

Wszelkie sugestie mile widziane, chciałbym dołączyć do rodziny i nie wtopić przy tym zbytnio na starcie :D

Opublikowano
Witam, sam się nad tym zastanawiałem i wybrałem 550i 2008 Lci i na prawdę nie żałuję. Sam posiadam automat z łopatkami i sprawuje się na prawdę znakomicie, jeżeli oczywiście serwis był robiony na czas. Co do ceny to ja za swoją dałem 18 tyś € w 2016 gdyż też mieszkam w Niemczech i ma ona pare uszczerbków, to znaczy lekka wgniotka na dachu i masce przypuszczam że od gradu i mnóstwo odprysków na masce i zderzaku. Poza tym wszystko w normie. Na prawdę polecam 550i bo jest warto;) W razie czego wal na priv. Pozdrawiam ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chciałbym dołączyć do rodziny i nie wtopić przy tym zbytnio na starcie

Jak chcesz ograniczyc to ryzyko to szukaj tam gdzie mieszkasz i pamietaj ze zeby zarejestrowac auto musi miec ono jeszcze wazny TUV minimum 3 miesiace i musisz posiadac z niego dokument...

Jesli posiadasz garaz ,checi i troszke czasu i nie spieszysz sie z zakupem to mozesz rozwazyc kupno auta z uszkodzonym silnikiem i naprawy we wlasnym zakresie-ale przy tej opcji trzeba cierpliwosci zanim sie znajdzie to czego sie szuka