Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam BMW E60 535D z 2006r. i muszę wymienić skrzynie biegów. NW jaki sposób mógłbym sprawdzić czy skrzynie z allegro pasowałyby do mojego samochodu? Na bmwstore pokazuje mi skrzynie GA6HP26Z o numerze 24 00 7 560 465. Po numerze niestety nie mogę żadnej znaleźć. Czy któraś z obecnie dostępnych skrzyń pasowałaby do mojego samochodu, np. ta: http://allegro.pl/skrzynia-biegow-automat-6hp-26-bmw-e60-61-m57-535d-i7149267585.html ?

Opublikowano

panowie mam pytanie czy do bmw e60 3,0 disel 218 koni

bedzie pasowac skrzynia od bmw e60 535 272 konie oznaczenie skrzyni jest to samo 6hp 26? czy konwerter z 3,0 da rade przy skrzyni 535?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podbijam temat.Szukam skrzyni i zastanawiam się czy brać tylko pod uwagę od 535d czy podjedzie od 530d? Osobiscie wolałbym od 530d bo jest wieksza szansa,że nie bedzie tak zużyta jak od 535d(wieksza moc i moment)

Czy ktoś wie czy bedzie pasowała?

Opublikowano
W poniedziałek robię konwerter,oryginał zf..3500zł z wymianą jeśli filtr będzie ok ,bo olej wymieniłem 8000km temu jak nie to 4000zł.Myślałem o regeneracji,ale każdy odradza a różnica w cenie 1000zł i nie mam gwarancji czy bedzie ok,więc zdecydowałem sie na nowy/regenerowany zf z niemiec.Nie mam farta co urlop to 4k idzie na.auto :mad2: