Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z temperaturą cały czas podczas jazdy jest tuz za połową a gdy wyłacze silnik i nawet po 15 minutach właczam to temp jest prawie na maksa . czy ta tak musi byc????
Opublikowano
tzn. podnosi sie do czerwonego i powoli wtedy spada do takiej jak zwykle czyli na połowe co moze byc przyczyną?
Opublikowano
Termostat!!
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

A ja Wymieniłem termostat wymieniłem visco i dalej mi sie grzeje, tylko ze przy predkosciach ktore rozwija się do 3.000 obrotów czyli np. na 5 biegu jest to okolo 110 jest ok po przekroczeniu tej predkosci ponad 3.000 obrotów i jazda taka predkoscią przez dluzszy czas zaczyna sie grzać, nawet potrafi do czerwonego dojsc. ale jak sie zatrzymam i odpowietrzę go przez odpowietrznik na chlodnicy kolo korka to pozniej moge zrobic jakies 400 km bez problemu.

Co jakis czas musze dolać troche płynu do chlodnicy.

czy ktos moze wiedziec o co tu chodzi ??

Czy moze to być chłodnica? a moze pompa wodna? czy moze uszczelka pod głowicą ??:(

Opublikowano

Słuchaj a masz to 2 litrowy silnik 12V???

Jeżeli tak to musisz go dobrze odpowietrzyć .. Ogrzewanie Ci grzeje??

Na odpowietrzniku nie odpowietrzysz dobrze tego silnika miałem z tym kłopot

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

Po pierwsze, odpowietrzenie, a co za tym idze to przewod odpowietrzania chlodnicy (taki bardzo cieniutki od storny kierowcy w chlodnicy u samej gory) musi byc udrozniony. Mi tez sie grzala Bumia, jak udroznilem w/w przewod to wszystko sie uspokoilo.

Odkrec ten przewod od stony chlodnicy, odkrec korek wlewu plynu i dmuchnij w niego, jak bedzie choc troszke przytkany to poczujesz opor podczas dmuchania...

Taki maly, a tak wazny...

Polecam rowniez przeplukanie calego ukladu bo to pomaga, a odpowietrzenia niech dokona ktos kto juz to robil wczesniej z sukcesem.

Jesli masz wielkiego pecha to sie chlodnica zatkala...

Opublikowano
Słuchaj a masz to 2 litrowy silnik 12V???

Jeżeli tak to musisz go dobrze odpowietrzyć .. Ogrzewanie Ci grzeje??

Na odpowietrzniku nie odpowietrzysz dobrze tego silnika miałem z tym kłopot

Tak mam 2.0 24v

ogrzewanie caly czas grzeje bo mam cos tez z panelem sterowania ogrzewaniem i klimą. ale to z tego co juz znalazlem to jest wina na kablu.

gdyz po odlaczeniu panela i po podlaczeniu na nowo zaczal dzialac. wiec wnioskuje ze to moga byc kable.

a auto czy panel dzialal czy nie to i tak sie grzalo ;/

Opublikowano
a ja stawiam na zapowietrzenie , gasisz silnik i sie grzeje to moim zdaniem zapowietrzenie bo termostat nawet jak sie nei otworzy to i tak wielkiego znaczenia nie ma ,bo po zgaszonym silniku obiegu nie ma i głowica oddaje ciepło .Jak jest powietrze to bardziej sie grzeje po wyłączeniu.
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • 1 miesiąc temu...