Skocz do zawartości

BMW E87 120D - bigerr

Rekomendowane odpowiedzi

• 7 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 83
  • Wyświetleń 19,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

Cześć Wam! Dawno mnie tutaj nie było, a troszkę z autem się podziało - bardziej od strony mechanicznej niż wizualnej.

:arrow: W końcu zdecydowałem się aby wywalić tylną wycieraczkę. Po czasie nie wiem jak mogłem z nią jeździć - bez niej tył wygląda dużo lepiej!

:arrow: Na koniec sezonu okazało się, że trzeba wymienić tylne opony. Udało mi się wyrwać w bardzo dobrym stanie oraz roczniku Pilot Sporty.

:arrow: Wywaliłem oryginalne wygłuszenie maski i postawiłem na matę wygłuszającą. Różnicy w sumie nie ma, jest tak jak było ale wizualnie dużo lepiej to się prezentuje.

W wolnej chwili będę musiał ogarnąć jeszcze drugi etap wygłuszenia czyli piankę. Wtedy powinna być już cisza.

:arrow: Wymiana amortyzatorów z przodu. Wybór padł na Bilstein B4. Do tego górne mocowania, odboje oraz osłony.

:arrow: Wymiana łączników stabilizatorów

:arrow: Wymiana koła pasowego. Postawiłem na sprawdzone Corteco.

:arrow: Wymiana wszystkich pasków osprzętu.

:arrow: Wymiana termostatów

:arrow: Pozbyłem się też zapachu spalin na postoju. Obstawiałem łącznik elastyczny ale skończyło się na dokręceniu jakiejś rury przy turbo....

:arrow: Wymiana klocków oraz tarcz hamulcowych z przodu. Tarcze ATE + Klocki ATE Ceramic

:arrow: Regeneracja turbo

To chyba wszystko co działo się z autem przez ten czas. Przed wczoraj odebrałem samochód z wymiany amortyzatorów z przodu i przeraziłem się wysokością auta...

Zdecydowanie trzeba zamówić jakieś sprężyny obniżające. Zastanawiam się tylko czy iść w klasyczny pro kit czy może vogtland, h&r?

pExdcEE.png

mnCEAot.png

yb0rL8l.png

SpAnvpe.png

TuC9WJY.png

PjEahY2.png

ZG5AU4m.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po dołiżeniu panki na maskę też nie spidziewaj sie cudów. Jedyny plus to wygląd, bo jest dużo lepiej niż w oryginale. Jest może ciut ciszej i dzwięk inny. Ja wycieraczki z tyłu w życiu nie wywale. Przy tej budzie i zasyfiałym ciągle tyłem, dla mnie jest noezbędna.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zdecydowanie trzeba zamówić jakieś sprężyny obniżające. Zastanawiam się tylko czy iść w klasyczny pro kit czy może vogtland, h&r?
Są jakieś argumenty by nie ładować sprawdzonego Pro Kita tylko coś innego?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Prokit wizualnie niewiele daje.
Opublikowano
  • Autor
Są jakieś argumenty by nie ładować sprawdzonego Pro Kita tylko coś innego?

Prawda, prokit jest sprawdzony, dużo osób go ma i zachwala. Jednak mam w głowie też myśl, że może on niewiele optycznie dać.

Są sprężyny typu H&R, Vogtland które obniżają bardziej samochód.

Mimo wszystko skłaniam się CHYBA bardziej do prokitów, bo do większego obniżenia są inne lepsze opcje

Prokit wizualnie niewiele daje.

To moja jedyna obawa

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bardzo komfortowy ale obnizenie prawie zadne w e87.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
HR za to siada bardzo nisko i już spasów z błotnikiem nie zrobisz.