Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moje 116i gdy odpalam na zimnym silniku, pali bez problemowo, po przejechaniu kilku kilometrów i zagrzania się samochodu, ponowy rozruch nie jest możliwy. Rozrusznik kręci ale nie chce zaskoczyć. Bmka była w ASO stwierdzili że do wymiany są świece. Świece zostały wymienione lecz problem dalej nie został rozwiązany. Byłem konsultować sprawę u mechanika, który powiedział mi, że jest to wina wtryskiwaczy gdy dostają wyższą temperaturę przestają trzymać ciśnienie i silnik wariuję. Czy ktoś miał podobny problem? Co robić dalej?

Dodaje link do filmików na których widać jak auto trzyma obroty i pali po pierwszym odpalaniu na zimno, zagrzaniu silnika i po ponownych próbach odpalania po kilkunastu minutach czekania na schłodzenie bo gdy był ciepły to tylko kręcił rozrusznik i nie chciało nic zaskoczyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W momencie problemu spruboj odpalic na samostart-wyeliminujesz czujnik walu i ewentualnie potwierdzisz uklad paliwowy.

Jak bez problemu odpali na samostarcie to poobserwuj cisnienie paliwa na listwie w momencie wystepowania problemu wtedy bedziesz wiedzial czy problem lezy we wtryskach

Opublikowano
W momencie problemu spruboj odpalic na samostart-wyeliminujesz czujnik walu i ewentualnie potwierdzisz uklad paliwowy.

Jak bez problemu odpali na samostarcie to poobserwuj cisnienie paliwa na listwie w momencie wystepowania problemu wtedy bedziesz wiedzial czy problem lezy we wtryskach

Odpalić na samostart, a mógł byś mnie nakierować jak to się robi? Taki sposób odpalania?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź błędy, pewnie pojawi się błąd któregoś czujnika. Nie napisałeś jaki silnik, n45 czy n43? Teoria mechanika sugeruje jego częste obcowanie z dieslami :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.