Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Kupiłem pompe do mojej E30 316i Touing i chciałbym ją zamontować. Sprawa jest taka, że niebyło pompy wcześniej (sam korpus) i nie wiem jak ona jest montowana. Tzn. brakuje jednej czesci łączącej króciec na pompie z krućcem który wychodzi na zewnatrz (ten do którego podłączamy przewód paliwowy w strone silnika). Czy ta część to jekiś zaworek zwrotny? Zastanawiałem się czy by nie zatąpić go kawałkiem przewodu ale nie wiem czy tak moża zrobic. I czy taką cześć można kupic?

Drugie pytanie: gdzie na pompie podłączamy prąd a gdzie mase. Śróbki służące do zamocowania elektryki na pompie są różnej wielkości więc która do czego??

Zgóry dzięki za odpowiedzi

Pozdrawiam

Edytowane przez Michał*Turing
Opublikowano
Z podłaczeniem pompy do prądu to musisz sprawdzic bo jezeli odwrotniue podłaczysz to bedzie w złą strone chodziła .połącz ten odcinek od pompy do krucca zwykłym przewodem do paliwa tylko jakims do 4mpa