Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam e91 2.0d n47 2007r. Mam taki problem że po odpaleniu przez około 5min. widać i czuć niebieski śmierdzący gryzący dym. Po około 5 min. nic nie widać ani nie czuć. Pali na dotyk i równo cicho pracuje. Dodam że dpf i katalizator jest usunięty. Nowe wszystkie świece nowy sterownik. Komp pokazuje błąd 0x4B1C podgrzewacz paliwa. W róże od turbo było troszkę oleju ale nie było tragedii, wirnik ma delikatny luz ale też minimalny. Turbo ładnie dmucha i auto trzyma moc. Co o tym sądzicie??
Opublikowano
Od kiedy masz auto? Teraz dopiero to zauważyłeś? Ja też mam wycięty dpf i kat i śmierdzi jak zimny jak i gorący i to chyba jest ta przyczyna.
Opublikowano
Kolego, jest to trzeci taki temat, który widziałem w tym tygodniu na tym forum. Niestety odpowiedzi jasnej nie ma na twój problem - póki co ja przynajmniej jej nie znam. Wyglada na to, ze n47 plus dpf i kat = dym przy odpaleniu po dłuższym postoju na zimnym.
Opublikowano
Od kiedy masz auto? Teraz dopiero to zauważyłeś? Ja też mam wycięty dpf i kat i śmierdzi jak zimny jak i gorący i to chyba jest ta przyczyna.

Auto mam od miesiąca przywiozłem z niemiec. Przy zakupie auto było ciepłe zero dymu. Przywiozłem do pl po odpaleniu zobaczyłem dym po czym okazało się że nie ma kata i dpf. Auto miało zrobiony program na około 210 koni. teraz jest seria i dalej to samo . Zastanawia mnie jeszcze ten podgrzewacz paliwa. Ale nie wydaje mi się żeby to było przyczyną.

Opublikowano
Kolego, jest to trzeci taki temat, który widziałem w tym tygodniu na tym forum. Niestety odpowiedzi jasnej nie ma na twój problem - póki co ja przynajmniej jej nie znam. Wyglada na to, ze n47 plus dpf i kat = dym przy odpaleniu po dłuższym postoju na zimnym.

Kolego założyłem nowy temat ponieważ nie znalazłem konkretnej odpowiedzi i wszyscy piszą o "bąku" po odpaleniu, u mnie niestety dymi przez około 5 min.