Skocz do zawartości

330xd automat 2003r-od 100 do 130 km/h drgania karoserii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, podczas jazdy, czy to na zimnym czy rozgrzanym silniku objawy takie same. Jadąc np 110 km/h jak depne gaz ukazują się wibracje (buczenie?) całego samochodu, mam wrażenie że pochodzą z tylnego mostu, walu. Gdzies te okolice. Jak puszczę gaz wszystko ustepuje. Skrzynia chodzić bez zastrzeżeń. Zawieszenie zrobione w całości. Opony nowe i wyważone - zresztą na starych było to samo... z tego co wyczytałem w różnych tematach, może być sporo przyczyn. Łącznik elastyczny walu, podpora, półosie, dyferencjal, poduszki silnik/skrzynia. Z góry dziękuję za pomoc rozwiązania problemu. Pozdrawiam
E30
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od szarpania wałem, ponieważ masz klasyczne objawy uszkodzonej podpory wału.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Paru mechaników sprawdzalo stan podpory - próbowali ogolnie zdiagnozować te drgania i niby jest wszystko w porzadku. Dlatego postanowiłem napisać tutaj, może ktoś miał podobne objawy. Jeżdżę już z tym od momentu zakupu - czerwiec 2017.
E30
Opublikowano
A jak delikatnie używasz pedału gazu, przy 50-60 km/h nie masz "tarki". Znaczy takiego wrażenia jakbyś jechał po tarce.
Opublikowano
Dzisiaj zauważyłem przy nawet bardzo spokojnej jeździe tak jakby delikatnie trzeslo autem i kierownicą. Ledwo wyczuwalne w sumie
E30
Opublikowano
Ja u siebie mam jak depne takie dudnienie, podpore wymienialem i poprostu jest chyba zle złożony wał albo nie wyważony, podejzewam to samo u Ciebie. Najlepiej znajdz kogos kto sie specjalizuje w bmw i oddaj tam samochod będą wiedzieli od razu skad takie zjawisko.
Opublikowano
Taki jest plan, w tym tygodniu będe się umawiał na wizyte w warsztacie (robią tylko BMW), dam znać co i jak. Postaram się jeszcze nagrać filmik z objawami tych drgań - będzie dla potomnych :lol: :lol:
E30
  • 2 tygodnie później...