Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkim, mam pewien problem z autem i to dość dziwny, bo pierwszy raz się z tym spotykam. Otóż chodzi o to, że gdy samochód się rozgrzeje i go przygazuje i puszcze od razu pedał gazu do około 1200-1600obr to obroty trzymają i po chwili puszcza, pod sam koniec filmiku widać to najlepiej. Jak go przygazuje do 2000+ to normalnie spadają. Miał ktoś taki przypadek? Pacjent BMW E90 N46B20 zrobiony na 1.8 a i jeszcze jedno, żeby nie robić dodatkowego tematu, mechanik mi wlał Mobil 5W40 będzie dobry do tego silnika? Bo słyszałem, że lepiej 5W30. Pozdrawiam

Opublikowano
up, na prawdę nikt nie wie co jest nie tak? Jeszcze dodam, że jak wsteczny włącze i lekko zaczne puszczać pedał sprzęgła to zaczynają wariować obroty z silnikiem w górę i w dół..
Opublikowano
Właśnie nic mi nie pokazuje, oprócz katalizatora, mam słaby kabel żeby skasować błąd
Opublikowano
Przestało, narazie jest wszystko ok, a jeszcze mam jedno pytanie, wymieniłem kata na nowego, facet mówił, że będzie współgrał z kompem, ale niestety, gdy go kasuje to po 50km znowu wyskakuje, czy to może być wina kabla? program mam SDPROG. Jeśli wina tego to jaki polecacie?