Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, parę dni temu upalałem troszkę na śniegu/lodzie i wyskoczyło mi dzisiaj check engine oraz do tego bardzo telepało w kabinie, skrzynia też się ruszała. Telepało na niskich obrotach i ruszaniu oraz prawdopodbnie na jałówce. Wiecie co to może być ? Odpływ powietrza? Cewka? Świeca?

Od razu przepraszam.. jest to mój 1 post na forum. :|

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój znajomy ma podobny problem w tym samym silniku, wymienił już świece, cewki i pompę wysokiego ciśnienia i nadal nie rozwiązał problemu ale teraz podejrzewa wtryski bo w tym silniku to częsta usterka plus czuć benzynę w oleju, błędy też wszystkie związane z ciśnieniem paliwa.
Opublikowano
Jednak okazało się że to wtryski... w lublinie nikt ich nie robi wiec zostały wysłane do Krakowa na sprawdzenie i renegeracje uszkodzonych wtrysków. Mam nadzieje że to to... :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz czy udała się regeneracja i jaki koszt.
Opublikowano
Wtryski są już po badnaiu, regeneracji i założeniu. Przyczyną tego wszystkiego jest sterwonik w silniku. Dziś go zawiozłem do mechanika i ma bedzie sprawdzal czy mozna go naprawic czy trzeba bedzie kupic nowy :roll:
Opublikowano

Tak z ciekawości jak zregenerowały wtryski ? (Coperfield?) Ile przebiegu one maja ?

Sory nie chce ci złe wróżyć ale i tak wylądujesz na nowych . Mimo to życzę ci powodzenia , zdaj relacje proszę dla potomnych co i jak

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te wtryski się regeneruje? :shock: Jak regeneracja /Kraków to pewnie Gładysek/ polegała na czyszczeniu i teście i pokazała niby, że są w lepszym stanie jak przed czyszczeniem to i tak są/będą wkrótce do wymiany. Przerabiało to już kilka osób. https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=279778&start=105 poczytaj od 8-9 strony.
Opublikowano

Aktualnie czekam na werdykty czy da się naprawić sterownik czy trzeba bedzie kupić nowy. Jest jakaś różnica miedzy sterownikiem do 325i 218km 2.5 a 325j 218 3.0? Samochód ma przebiego 145 tys.

Wiem że wtryski były wysyłane do Krakowa. Na 90% winowajca jest ten stwrownik

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyczyną tego wszystkiego jest sterwonik w silniku.

Skąd taki wniosek ?

Dziś go zawiozłem do mechanika i ma bedzie sprawdzal czy mozna go naprawic czy trzeba bedzie kupic nowy

Powiedz proszę jaki stosunek mechanik ma do elektroniki ?

:duh:

Gdzie logika ?

Jeśli jest check engine , to powinna być przeprowadzona diagnostyka i postawiony wniosek.

Jeszcze raz uważnie - "DIAGNOSTYKA", ale nie czytanie błędów od kolejnego amatora.

Te wtryski powinny być tylko nowymi, albo dobra na 100% uzywka. Jaka regeneracja, nie śmiesz.

Otdajesz $$$ na śmietnik, a wniosków nie ma.

Opublikowano

Tak mi się wydaje, mechanikiem nie jestem. Samochód był podpięty i sprawdzany diagnostycznie. Aktualnie sterownik znajduje się u ''elektryka samochodowego'' w lbn - w CarTroniku. Na regenracji wtrysków się nie znam, było to zrobione i nic się nie zmieniło a powiedziano mi że można to zrobić mimo że byłem skłonny kupić dobre używki ( wiem że ''regenerowane'' były 3 wtryski) ... we wtorek będę wiedział co robić z tym sterownikiem.

Powtarzam jeszcze raz pytanie - sterownik od silnika 325i 218km 2,5l to ten sam co do 325i 218km 3,0l ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powtarzam jeszcze raz pytanie - sterownik od silnika 325i 218km 2,5l to ten sam co do 325i 218km 3,0l ?

W czym problem sprawdzić do czego nadaje się ten numer sterownika ?

RealOEM w pomoc

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sterownik naprawiony...

Ja mam pomysl. Tylko zapytam - co oni naprawili w tym sterowniku ? To jest cyrk , masakra , jak chcesz tak i nazywaj. :duh: :duh: :duh: :shock: :shock: :shock:

Opublikowano

Poszło spięcie do sterownika i się tam coś przypaliło. Elektromechanik powiedział że prawdopodobnie poszło specie od wtryskow..

Dokładnie masakra..

''

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Poszło spięcie do sterownika i się tam coś przypaliło. Elektromechanik powiedział że prawdopodobnie poszło specie od wtryskow..

Dokładnie masakra..

''

No ja tak rozumiem ze to nie byla wina sterownika, tak ?

Od wtryskow specie ? )))

• 2 tygodnie później...