Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po długich poszukiwaniach, sprawdzeniu autek krajowych i zagranicznych udało mi się znaleźć coś małego ze sporym zapasem na przyszłe mody. Z racji tego że ostatnio poruszam się BMW (E90 330d) tym razem też padło na tą markę ;)

Autko bez jakiegoś rewelacyjnego wyposażenia, bo chodziło głównie o mechanikę. Na wstępie "jedynka" dostała nowe filtry, olej, czyszczenie elektrozaworów vanos, czyszczenie zaworów, zimówki, drugi komplet felg z oponami na lato.

0b9ac450ae01.jpg

31d4fb8d73f2.jpg

08f5fe89de1a.jpg

Przepraszam za jakość zdjęć, ale robione telefonem na szybko.

Na dzień dzisiejszy pełna seria, ale piszę tu po to żeby zasięgnąć rady i konkretnych informacji co do poszczególnych "gratów", bo nie jestem szczególnie zorientowany jeśli chodzi o ten silnik, więc do sedna:

- jaki i skąd zasięgnąć downpipe i charge pipe (też jest plastikowy jak w n54 ??? ),

- jakim zestawem (czy rzeźbić jakiś???) zastąpić seryjny filtr powietrza wraz z dolotem,

- IC tylko wagner???,

- coś jeszcze jest konieczne przy silniku n55 żeby spokojnie go później stroić ???,

- jak się ma sprawa ze sprzęgłem ---> skrzynia manualna ;)

Proszę o wszelkie porady co do tego silnika, całej mechaniki i ogólnie modelu.

Opublikowano

Autko ładne zestawienie e82 i ten silnik to równa się niezły dzik :D

Co do modów to IC kup na alledrogo identyczny jak jak znanej niemieckiej firmy ale kosztuje 1/3 (jest taki sam jak do N54)

DP raczej RM motors , CP to już zależy od Ciebie ale szukaj na ebay.uk lub ali

Sprzęgło powinno ogarnąć a jak nie to podpowiem Ci co założyć :D

Dolot to też zależy od Ciebie co będziesz chciał i ile $$$ na to przeznaczysz :D

Jak coś to pisz na PW co będę wiedział to podpowiem :cool2:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

Opublikowano
Jak ma się sprawa z błędami na desce po zamontowaniu DP? Trzeba kombinować coś przez kompa?

Sondy z DPF wkręcasz w DP który ma specjalne miejsca na nie. Nie ma żadnych błędów. ;)

Opublikowano
Z katalizatora znaczy się ;) no to niedługo zakupy i będę działał. Od czegoś trzeba zacząć. Nie mogę znaleźć info jaki CP zakupić. Ma ktoś sprawdzony jakiś komplet?
Opublikowano
Z katalizatora znaczy się ;) no to niedługo zakupy i będę działał. Od czegoś trzeba zacząć. Nie mogę znaleźć info jaki CP zakupić. Ma ktoś sprawdzony jakiś komplet?

Faktycznie... z rozpędu, bo u mnie siedział DPF

Downpipe od RM ma otwory na sondy i nie trzeba się przejmować. :8)

http://i.imgur.com/IJLGVm3.jpg

Opublikowano
No nie do końca tak , sondy wkręcasz ale błąd się pojawi wcześniej czy pózniej , to trzeba usunąć programowo :oops:

Czyszczenie zaworów w silnikach z bezpośrednim wtryskiem paliwa , modyfikacje mechaniczne

Montaż pompy dwutłokowej z N57 do N47 to już robimy

Pompy wtryskowe do n47 sprzedaż montaż ,...

Pompy Walbro 450 bezkoszowe do N54 N55 sprawdzone na naszych projektach obsługują 500+ KM

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dawno mnie nie było. W między czasie udało się poskładać parę rzeczy:

- Wagner Competition EVO II

- down pipe

- profilaktycznie kilka rzeczy serwisowych związanych z bolączkami N55

Aktualnie szukam jakiś sensowny charge pipe żeby móc spokojnie jechać na strojenie.