Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie wskazówka w pionie jest od ok 73*C do około 90*C

W pionie to ona jest do 115 stopni. Poza tym masz termostat z temperaturą otwarcia 105 stopni, więc jak masz 90 to nie jest tak jak być powinno.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Kiedys sprawdzałem z ciekawości przy jakiej temp. wskazówka pionuje :D Druga wartość to moment wyłączenia samochodu. To nie była trasa, a krótka jazda po mieście.
Opublikowano

Masz tu działanie komputera pokładowego. Sam możesz sprawdzić temp.

Aha. Najpierw test 19, dopiero potem będziesz miał wszystkie funkcje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sheep ten wskaźnik temperatury silnika to o kant tyłka rozbić. Wskazówka jak jest idealnie w pionie to znaczy, że silnik ma pomiędzy 75 a 115 stopni. Jeżeli nie dobija do pionu to masz silnik poniżej 75 stopni nagrzany, więc termostaty do wymiany. Jak chcesz poznać dokładną temperaturę to, albo przez ukryte menu jak napisał Adchar, albo podłącz kompa do auta i w drogę.
Opublikowano
No mi tez własnie tak falują obroty, też mam błąd podgrzewacza ale wydaje mi się ze on działa. Przykładowo ostatnio był duze mrozy, silnik falował na postoju a temp ok 90 stopni miałem ok ok 15-20 minutach jazdy (nowy termostat), a własnie ostatnio skopał mi się czujnik temperatury i zamiast -15 pokazywał 10 stopni, komputer widział przez to chyba ze jest ciepło i wtedy nie falowały obroty i silnik po tych 20 min jazdy nie dobił do pionu nawet. Oznaczałoby to że podgrzewacz wtedy nie działał, skad ten błąd? Jak go wykasuje to i tak sie pojawi
Opublikowano
Termostat byl wymieniany podobno tydzien przed moim kupnem ( mam fakture i stary termostat ). Teraz znowu bmka ma tak, ze obroty juz nie faluja, ale za to jak np jade i w trasie stane to temperatura zaczyna w oczach spadac, jak sie jedzie jest okej, ale jak stane przykladowo na 5min to temperatura maleje..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Masz termostat egr? Wymieniany był główny? Jakiej firmy? Sprawdź dokładną temperaturę w teście 7.0 i napisz jak to wygląda.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.