Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam trudne pytanie. A mianowicie czy wałęk rozrządu z silnika M20B20 jest taki sam jak wałek z silnika M20B25. :?: :?:

I czy po włożeniu wałka z M20B20 do silnika M20B25 ten że nie straci na mocy ani na parametrach :?: :?:

Pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście, że inne.

Większa pojemność to i fazy otwarcia/zamknięcia zaworu muszą być inne. Poza tym większe średnice grzybków zaworowych również decydują o tym fakcie.

Opublikowano

No właśnie słyszałem już z paru źrudeł że te wałki są inne ale jaki to ma wpływa na moc silnika. Bo ja jeżdzę 325 na wałku od 320 ale nie miałem okazij porównać z innym 2,5 ile straciła moja bawarka na mocy??

pozdrawiam

Opublikowano

to ciekawe - jak się auto sprawuje? ile Ci pali?

a jak chcesz się dowiedziec o moc, to za 50-70 zł dowiesz sie na hamowni, ale skoro zawory otwierają się inaczej, to mało prawdopodobne, żeby to było bardziej efektywne

z wałkiem od 2,5 nie powinno być problemów, bo często pękają głowice - mi np. ostatnio pękła :evil: ale na razie jeszcze nie wiem czy kupię kopletną głowicę czy nieuzbrojoną, więc na razie się wałka nie pozbywam

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

To wrazie czego ja jestem chętny na takowy wałek.

A jeśli chodzi o spalanie to mniejwięcej jest takie jak przy silniku który miałem poprzednio około 15-17 l. gazu (niestety) w mieście i w tarasie od 11-14 w zależności od stylu jazdy. Z tym że ja most tylni mam od 1.8 z krótkimi przełożeniami:)

A tak z Ciekawości ile pali twoje bmw PioterW

Pozdrawiam

Opublikowano

od ponad miesiąca autem nie jeżdżę :x :evil: :cry2: :cry2: :cry2: ale paliła podobnie - może w trasie trochę mniej, ale u Ciebie to raczej sprawa dyfra

...a co do mostu, to hmmm - przy takim momencie jaki jest w 2,5, to ten dyferek długo nie pociągnie :| poszukaj sobie czegoś odpowiedniego

przy moście z przełożeniem 4,10 (pewnie taki masz), to spod świateł auto na pewno zbiera się nieźle, ale szybko go zakatujesz

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Współczuję z powodu głowicy:( przykra sprawa i kosztowna:(

Fakt wszystko co mówisz to święta prawda. i tak więc szukam dyfra ztym że narazie brak kasy :mad2: wiec wszystkie inwestycje są odwołane w samochód ale może za miesiac pomyślę. :D

pozdrawiam