Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzedalem smoka jakies 2 miesiace temu e34v8 i zainwestowalem w ekonomiczne toczydlo( z szachownica na msce ) e36 coupe 2,5 automat. Przejechalem nia jakies 200km i wszystko bylo cacy - kupilem oleje filtry -wymienilem wyjechalem z garazu i dalem maszyne do testow mechaniorowi popatrzylem jak odjezdza odwrocilem sie na piecie a tu struzka jakiejs cieczy sie ciagnie w kierunku miejsca z ktorego wyprowadzilem samochod - mysle sobie Ladnie !! Korek w misce nie dokrecony a ten polecial "Testowac". Ale po szybkiej "degustacji" wycieku stwirdzilem ze to nie olej a plyn - tak zle - tak niedobrze -.Naszczescie Franklin wrocil raz dwa i wlecialem na kanal zobaczyc o co chodzi? Na ulicy cieklo jak diabli a na kanale juz nic!! Ciekawostka ?? Nie bardzo - poprostu wyciekl caly plyn!! O.K. Wyjalem chlodnice i sie okazalo ze najnizsza lamelka jest peknieta po dlugosci a te blaszki dookola jakies takie sparciale!! Reszta chlodnicy jest cacy (nie sparciala) ale coz kleic tego nie bede wiec zglaszam sie do was z prosba o podanie jakichs sensownych namiarow na jakas mete z tanimi czesciami. Mieszkam w Szczecinie ale firmy kurierskie dzialaja nader sprawnie i odleglosc raczej nie stanowi problemu wiec poprostu liczy sie aby byla dobra cena. A jeszcze jedno moja maszyna coprawda ma klime i automat ale skrzynia ma OSOBNA chlodniczke umieszczona pomiedzy ta od cieczy a ta od klimy. Bo kilka osob mi wpieralo ze chlodnica skrzyni jest w chlodnicy cieczy ale ja wyjalem swoja i widze jak to wyglada moze wiecie skad ta teoria?? O.K. Mam jeszce jedna prosbe - jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni bo jakos bagnetu wypatrzec nie moge !!

Z gory :modlitwa: i licze na wasza fachowa pomoc.

Dobre auto nie jest zle...
Opublikowano
do Poznania po sama chlodniczke to sie nie bardzo kalkuluje w moim przypadku leciec dlatego prosze o jakis namiar na dobra miescoweczke z gratami
Opublikowano

Mack_ no co Ty...

Kup nową, przecież to nie majątek, a z używką... różnie bywa.

Niedawno kupowałem do e34 - ten sam silnik? 2.5 24v - i dałem za jakąś holenderską (nie pamiętam nazwy) ok. 500 peelenów. To chyba nie majątek za spokój duszy i gwarancję na dwa lata. A zrobisz to raz i masz załatwione na dłuugo.

Co Ci z używki? Ja bym się bał dać - nie wiem, strzelam -200zł i nie mieć gwarancji, że za 3 miechy nie strzeli. A jak strzeli to znowu bulić?

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

widze ze w sprawie chlodnicy odzewu nie ma (wolalbym wydac 200 jak 500)

Ale jak sie ma sprawa ze skrzynia?

W oplu byl bagnet w volvo tez mialem bagnet a tu nie moge znalezc. Biegi coprawda zmienia elegancko bez szarpniec programy dzialaja ale chetnie bym zerknal tam kontrolnie a nie wiem jak.

Pozdrawiam czcigodne grono userow :hand:

Opublikowano

no jeśli koniecznie chcesz używaną...

to niestety nie pomogę :( trochę daleko mam do morza :wink:

Może brak odzewu jest spowodowany kłopotami z ich dostaniem? Muszę przyznać, ze na zakup nowej w moim przypadku wpływ miały także problemy z zakupem używki. Nie wiem czy tak ch.. trafiłem, czy co, ale jak na złość ani na allegro, ani po "pobliskich" warsztatach, giełdach i szrotach nie było - całej! do mojego silnika - do diesli, 3.5 - 4.0l pełno! Przez prawie 1,5 miesiąca znalazłem dwie... z niewielkimi wyciekami pod zbiornikiem (oring do wymiany) :mad2:

Więc poszedłem do sklepu i nie narzekam.

Co do bagnetu... chyba nie ma :?: Niedawno widziałem jak mechanik sprawdzał stan oleju odkręcając korek... :shock: No chyba, że tak mu było łatwiej bo auto akurat u góry było :mrgreen:

Opublikowano
bagnetu nie szukaj bo go niema poziom oleju sprawdzasz od spodu skrzyni duża śruba w misce olejowej

o właśnie w ten sposób... czyli nie było mu tak łatwiej, tylko inaczej się nie da :D

Opublikowano

ale co wykrece srube i co??

jak bedzie mi lecial olej na gebe to znaczy ze jest czy jak to stwierdzic??

Korek spustowy czy jakis inny??

:shock:

pozdrawiam :hand:

Opublikowano
widze ze w sprawie chlodnicy odzewu nie ma (wolalbym wydac 200 jak 500)

Ale jak sie ma sprawa ze skrzynia?

W oplu byl bagnet w volvo tez mialem bagnet a tu nie moge znalezc. Biegi coprawda zmienia elegancko bez szarpniec programy dzialaja ale chetnie bym zerknal tam kontrolnie a nie wiem jak.

Pozdrawiam czcigodne grono userow :hand:

MACK

nie sknerz

nie kupuj uzywek, ja w czerwcu kupiłem nówke za 500 zł w W-wie do E -34

oryginał kosztuje 2 tys, a mi ściągnęli z Poznania z firmy navo, od tej wszystko hula beż problemu i do tego mam 2 letnią gwarancję.

Na układzie chłodzenia nie ma co oszczędzać.

:cool2: :cool2: :cool2: