Skocz do zawartości

[E61] 530d Klapki kolektora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem że temat przerabiany miliony razy ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi czy klapki należy wywalić i co należy zaślepic? Co dają zaślepki? Podobno najlepiej kupić nowy kolektor ale ta cena i klapki które po jakimś czasie też mogą odpasc...
Opublikowano
Nie klapek nie powinno sie wywalac jest to twoja decyzja i cena za spokój że klapka nie wpadnie do cylindra.Zaślepki wkłada sie w miejsce wymontowanych korpusów klapek i po trzecie zaślepki nic nie dają opròcz zaślepienia otworów po klapkach.Wybór należy do ciebie.
Opublikowano
  • Autor
To wybór jest oczewisty klapki out. Czytałem też na innym forum że po wywaleniu klapek auto jest zrywniejsze i pisał to jakiś tam spec tyle że zaobserwował to w motorze 2l. Z kolei dużo się naczytalem że jest zupełnie na odwrót. Nie lubię druciarstwa i wolę samochód trzymać w stanie fabrycznym ale trochę szkoda wywalić mi 1,5tys na cześć która mam i która działa....
Opublikowano
Wywalsz klapki będziesz miał dól słabszy i troche sie zmieni praca silnika ,ja nie mam tych klap ale nosze sie z zamiarem kupna nowego kolektora bo lubie miec auto w orginale i nie nawidze druciarstwa i demontazu czegokolwiek.
Opublikowano
  • Autor
To tak jak ja sprawdzałes może cenę nowego kolektora może coś potaniały.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Są na allegro kolektory po regeneracji niby wzmacniane.

Cena koło 550zł.

Sam chcę kupic ale chyba jeszcze nie teraz.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano
Ktoś z forum kupił już ale sie nie pochwalil jak to sie sprawuje w praktyce.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja bez klapek nie widzę w zasadzie żadnej róznicy.

Ale kupię taki kolektor.

Już nawet z nimi gadałem.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.