Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostalem baterie wszystko posprawdzalem. Niestety kabel nie dziala lub nie dziala prawidlowo. co nie wybiore to jest error script.

obd setup wszystkie pozycje OK

czy problem mozebyc w spolszczeniu? zainstalowalem spolszczenie dodane do kabla od Viaken na inpe z chomika kolegi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokaż ten błąd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
czy problem mozebyc w spolszczeniu? zainstalowalem spolszczenie dodane do kabla od Viaken na inpe z chomika kolegi

Zainstaluj tak jak tu-http://www.lubiebmw.pl/inpa_windows_7 kabel jest napewno sprawny, napewno błąd leży po twojej stronie to znaczy źle coś zainstalowane. Spróbuj najpierw bez spolszczenia jak juz ogarniesz, to wtedy pokombinuj ze spolszczenie choć ja mam to nie używam spolszczenia :roll:

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano
Oki wina bylo spolszczenie. Zainstalowalem czysta INPE postepujac wg instrukcji w pliku PDF. Niestety teraz przy wyborze silnika (mam tym razem do wyboru tylko n47 New) Wyskakuje blad ze go nie wykrywa. Przy kablu swieci sie dioda. w Inpie pokazuje Zapłon i Battery ON. Nie wiem o co chodzi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M47 new, kabel sprawdź, może z nim jest problem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Znalazlem juz specjalistow w Gdansku. Zakupiłem inny kabel ze zworką za 136pln. Na miejscu chlop wgral mi swoja inpe podlaczyl i wszystko dzialalo. Tylko ze jest pol na pol angielsko niemiecka.

Ma ktos dzialajace spolszczenie lub zangielszczenie tej niemieckiej czesci?:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic poza nienajlepszym ładowaniem, silnik ani ciepły ani zimny żeby oceniać korekcje, ale nie wyglądają źle.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Dzialam po omacku na niemcu. Nastepny wrzuce z wiekszej ilosci zakladek na rozgrzanym. Moze uda sie w czasie jazdy z druga osoba
Opublikowano

Wartości wyglądają na dobre, to może być błąd mechaniczny.

Klapki w kolektorze, nieszczelne doładowanie/przewody, intercooler/, przypchany wydech

Opublikowano

- Kolektor bez klapek

- Intercooler nowka NRF

- przewody podcisnienia nowe z wezy paliwowych gates 3,2mm

- elektrozaworki podcisnienia turbo i egr nowki Pierburg

- Odma z uszczelkami nówka Bmw

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wartości wyglądają na dobre

O jakich parametrach piszesz? Przecież ten film nic praktycznie nie wnosi :o tu nie ma pokazanej najważniejszej zakładki, aby ocenić doładowanie i tak jak pisałem na postoju to można korekcje sprawdzać (silnik rozgrzany i ewentualnie zimny) oraz ładowanie alternatora.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Silnik ma 60 stopni, więc nie jest to miarodajne, aby mieć pewność.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :) ciag dalszy zawracania wam glowy :) nagralem konkretniejszy filmik ze wszystkimi zakladkami juz na spolszczonej INPIE.

Pierwsze co zauwazylem to ze mam niedogrzany silnik. Na dworzu +16 zrobilem z 50km po obwodnicy. Nie wiem czy to za malo czy cos mi go nie dogrzewa?

link

Objawy podczas jazdy mam takie ze zdołu na 1,2 biegu slabo sie zbiera jak na 150 konne auto. Ciezko utrzymac rowna predkosc podczas wolnej jazdy. Autko poszarpuje przy puszczeniu gazu zamiast płynnie zwolnic. W korku czesto musze pomagac sobie sprzeglem zeby ta jazda byla płynna.

Opublikowano (edytowane)
Termostat w m47n ma temperaturę otwarcia 88 stopni czyli 90 jest jak najbardziej ok korekcjie bardzo ładne natomiast doładowanie turbo według mnie praktycznie go nie ma dolotowy szczelny?(chyba że to co pokazałeś bylo robione-nagrywane na postoju) Fajnie było by jak byś nagrał jeszcze filmik pokazujący doładowanie 4 bieg 2tys obr i gaz w podloge tak do 4 tys obr pociagnij auto ci nie kopci Edytowane przez Goral1985win

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571

Opublikowano

Filmik krecony na postoju. szczelnosci kompleksowo nie sprawdzalem. Przy okazji wymiany swiec wymienilem wszystkie wezyki od podcisnienia. Wszystkie poza jednym jedynym z powodu trudnego dostepu. Ten idacy z turbo do puchy podcisnieniowej. Wizualnie wyglada dobrze. Intercooler jest nowy. Weze do niego wygladaja bardzo dobrze wiec zostawilem. Ale tak jak piszesz mam wrazenie ze turbo nie dmucha. Po wykresie nie potrafie tego stwiedzic to tylko moje odczucie. Turbo zawsze chlodze z 30sekund - 1min przed zgaszeniem silnika. mam nadzieje ze nie jest do roboty :(((((

jak sie dostac najlepiej do turbiny?

Opublikowano

Na postoju tak będzie pokazywać.

Nagraj filmik z jazdy wtedy będzie widać jak pracuje turbo tak jak pisałem wyżej.

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To nagranie nic nie powie o doładowaniu, tylko podczas jazdy tak jak napisał Goral1985win, termostat ma temperaturę otwarcia 88 stopni - takie małe sprostowanie :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
To nagranie nic nie powie o doładowaniu, tylko podczas jazdy tak jak napisał Goral1985win, termostat ma temperaturę otwarcia 88 stopni - takie małe sprostowanie :wink:

Dokładnie 88 stopni :cool2:

721015571

Opublikowano
Dźwięk nie koniecznie jest potrzebny ale do testu z jazdy program do nagrywania zrzutu jak najbardziej dla bezpieczeństwa twojego i innych użytkowników ruchu :cool2:

721015571

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W zakładce z ciśnieniem doładowania nie ma prędkości obrotowej, więc dźwięk silnika jest wskazany :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
No tak, ale nie jest niezbędny będzie widac wartość żądaną i mieżoną :wink:

721015571