Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoim e90 sedan mianowicie odłączyłem aku, zamknąłem bagażnik i nie mogę się już tam dostać. Nie mam wejścia na kluczyk w turniej klapie, siedzenia się nie składają, podłączałem kablami pod drugie auto zero reakcji. Brakuje już mi pomysłów, a nie chce czegoś psuć specjalnie żeby się tam dostać. Bardzo proszę o pomoc
Opublikowano
Otwieranie awaryjne maski lub do glowy mi jeszcze przychodzi tylko nie wiem czy ktos to probowa, o tuz nadkolem tylnym prawym idzie ci wiazka plus z aku i próbować tam sie podpiąć
Opublikowano
jaki problem, podłączasz pod maską plus minus i otwierasz z pilota, patrzysz jeszcze czy auto nie płonie - jeśli klema plusowa dotyka masy
Opublikowano

Koło podswietlenia rejestracji masz tradycyjny zamek do otworzenia kluczem w razie braku prądu.

Jeśli nie, to musisz sie dostac do bagaznika od srodka, zdjąc tapicerke klapy i znaleźć specjalna linke do otwierania awaryjnego klapy. Pociągasz linke i gotowe (tak jest w E91).

Napisz, czy się udało.

Opublikowano
Kolego. Jest jeszcze jedno wyjście. Dostań się do bezpieczników. Znajdź ten od tylnej klapy, wyjmij go i podłącz tam + 12, a - na masę. Pomiń zaciski akumulatora. Pójdzie prąd bezpośrednio na zamek.
Opublikowano
Nie mam zamka w klapie, rozkręcałem kanapę, ale nie okazało się to trudne 10min roboty wystarczy ściągnąć dół kanapy jest na zaciskach i odkręcić dwie śruby (torksy) na dole pod podlokietnikiem i przy pomocy jednej osoby która przytrzyma kanapę w gorze wczołgać się do bagażnika i podłączyć aku, dla mających ten sam problem :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koło podswietlenia rejestracji masz tradycyjny zamek do otworzenia kluczem w razie braku prądu.
Tak na przyszłość to LCI nie ma tego zamka. Nie potrafię sobie wyobrazić dlaczego... :duh: