Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam ma problem z pompom oturz zamieniłem starom pompę (Luka) bo już z niej podciekało na korektor wydechowy na nową pompę Petersburg i tu niespodzianka w silniku koło pompy jest taki otwór(zadaje mi się ze to taki odpowietrzający otwór) który mi własnie cieknie olej z tej pompy podrzucę kilka zdjęć pompę na pewno prawidłowo zamontowałem gdyż sprawdzałem siedzi idealne nić nie robione na sile zapoznałem się z cały motazem i obsadziłem pompę prawidłowo tylko pytanie dlaczego cieknie z tego otworu dodam ze n46 320i benzyna

C5cjIP.png

Edytowane przez Bolo30
Opublikowano
Włącz sobie słownik ortograficzny to pisząc mniej byków narobisz :duh:

dobrze koledze po dziękuje za lekcje za polskiego po proszę o jakąś podpowiedz z względem problemu a nie wytkaniem błędów z ortografi bo widać ze się zna tylko na tym !

Opublikowano
Nie napisałem tego żeby Cię urazić tylko żeby nam się lepiej czytało :cool2: . A odnośnie problemu pompy to kupiłeś nowa ze sklepu czy nowa używana, jeśli używana to na pewno jest taki problem jak we wszystkich pompach, kup zestaw orangów wymień ,czasami to pomaga http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=AX51-EUR-09-2002-E46-BMW-318i&diagId=11_3178 . Interesuje Cię numer 3 i 21. W serwisie BMW około 80 zł i takie kup, osobiście próbowałem dokupić podobne na wymiar ale się nie udało uszczelnić, dopiero ori pomogły.
Opublikowano

A wiec pompa kupiona nowa co do oringów masz racje przerabiałem temat bo w taki sposób uszczelniałem starom pomogło tak ja umarłemu kropidło tyle ze origi kupowałem na alledrogo i stad nie wyczmałem i kupiłem nówkę a tu to samo tylko ze kapie cieknie z tego odpowietrznika co na foce zakreślone czerwonym kółkiem dobrze mówisz rozkręcę to i obejrzę ten orig na tej nowej bo też mi tylko przychodzi do głowy ze to tylko od niego zależy

wiem jakie to origin bo starom robiłem wiec nie będę rozkręcał nowej na czyniki pierwsze zobaczę tn pierwszy uszczelniacz może jest gdzieś uszkodzony i stąd wyciek :shock:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam mam ten sam problem z wyciekiem z tego odpowietrzenia czy udało się coś ustalić?
Opublikowano
Panowie czy to jest napewno odpowietrzacz?Wydaje się,że to jakiś zaślepiony otwór technologiczny.A podciekać może spod pokrywy zaworów
never again N46