Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ...

Krotka historia :

Zepsuł mi sie komp. od ABS/ASC .... kupilem nowy od Sherrifa z forum (ktorego pozdrawiam), jest to komp o innym numerze ale pasuje do mojej E32 .. bo sprawdzalismy w tym programie (nie znam nazwy).

Wszystko dziala ok, czyli ABS i ASC, tylko kontrolka swieci sie na odwrot. Czyli po odpaleniu auta caly czas pali sie ten wykrzyknik ze strzalką (wtedy dziala ASC, jak koła buksuja to mruga), a po nacisnieciu przycisku gasnie (i wtedy nie dziala ASC).

Czy ktos wie czy da sie to odwrocic czy to poprostu wina innego kompa ?

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
Witam mam podobny problem z tym ze na odwrot poniewa w moim dziala tak ze pzry przelaczeniu stacyjki swieci sie kontrolka a pouruchomieniu gasnie przy ostrzejszym ruszeniu jak kola buksuja miga ale za to po probie wylaczenia go wylacznikiem nie swieci wogole czyli tak jakby sie nie wylaczal a oprocz tego w tarszej beci 88 rok co milaem ten wlacznik swiecil mi na zielono w tej a jest 92 koniec nie swieci wogole jak zdjalem ten kapselek z klawisza nie ma tam zaroweczki a w starszej byla wiesz zy moze ktos wlozyl inny wlacznik lub moze byc uszkodzony Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

Jeżeli chodzi o starsze modele.

Funkcja ASC uruchamiała się sama automatycznie w chwili załączenia zapłonu i dowodem tego jest podświetlający się włącznik tego wyposażenia na zielono. Za pomocą niego można było ją włączać i wyłączać a na liczniku pojawia się tylko komunikat o pracy ASC w chwili kiedy funkcja ta w danej chwili pracuje.

W nowszych modelach również jest włącznik, ale on już się na zielono nie podświetla wogóle. Można nim włączać i wyłączać ASC a dowodem załączenia tej opcji jest żółta kontrolka na liczniku. W chwili kiedy ASC funkcjonuje w danej chwili kontrolka ta migocze.

Opublikowano
Dzieki no i dolkadnie tak bylo jak kupilem autko ale jak to mowia za niewiedze sie placi podkusilo mnie wyjac i rozebrac ten wlacznik bo chcialem zalozyc zaroweczke zeby miec bajer no i po wszystkim nie dosc ze nie swieci jak ja wlutowalem to nadokladke nie wylacza ASC teraz czy moglem cos zwalic i czy ta zarowka nie przeszkadza jak ja wylutowalem tez nie dziala co zrobic Pzdr MIREK

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Witam. Maxim jak doszedłeś do tego że komputer trafiło :?: o jakim numerze jest ten moduł ? ew. jakie błędy wyskoczyły ci na kompie ? o ile sprawdzałeś. I w końcu w którym miejscu jest komputer od ABS/ASC ??Za pomoc serdeczne dzięki