Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam dziwny objaw. otozcaly czas w lewym przednim glosniku PDC piszczy, nie dzialaja tez przednie czujniki. z tylem nie ma zadnego problemu. po przesledzeniu tematow o tym problemie dzis sprawdzilem czujniki. kazdy z nich klika po przylozeniu palca, choc jest jedno ale... przy kostce od lewego wewnetrznego czujnika jest zdarta izolacja na jednym kabelku, sam kabelke jest lekko utleniony. czy moze to powodowac zaklocenia w funkcjonowaniu PDC?
DIESEL POWER
Opublikowano

po wyczerpujacej odpowiedzi sprawdzilem kabelek, poprawilem. nic to nie wnioslo do sprawy. zadam jeszcze jedno pytanie - otoz z przodu sa czujniki kwadratowe, z tylu okragle. czy to ma jakies znaczenie?

zaznaczam jeszcze raz, ze system zawsze prawidlowo reaguje na odlaczenie czujnika, nie mniej przednie nie dzialaja.

DIESEL POWER
Opublikowano
Rodzaj czujników może mieć znaczenie. Wydaje mi się że powinny być jednakowe z przodu i z tyłu. Może auto miało dzwona i ktoś wymienił zderzak z innego rocznika. Z tego co słyszałem to rocznik też ma znaczenie.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano
samochod byl juz na serwisie i ewidentnie mimo, ze jeden czujnik klika to pokazuje, ze przeszkoda jest w odleglosci mniejszej niz 5 cm. zobaczymy co bedzie w poniedzialek po wymianie.
DIESEL POWER