Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak się zastanawiam i wydaje mi się, ze ten przebieg to jednak coś nie teges... No bo po co takie samochody się kupuje? Do robienia 15 tys/rocznie? Choć może akurat... :think:

Z tym przebiegiem nie przesadzajmy. E38 zrobilo u mnie przez 4 lata zaledwie 60tys km, a wiec wierze w realnosc przebiegu rzedu 200tys km w dziesiecioletnim aucie...

dlatego nie napisałem, że na bank kręcony licznik. Nie przesadzam i proszę o czytanie ze zrozumieniem :)

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

200kkm to jeszcze realny przebieg, ale co powiedziec jak ktos sprzedaje taka 740stke z przebiegiem 100kkm i to z niemiec? Slyszalem, ze tam nie kreca silnikow wiec mozna sie niezle skolowac.

A powracajac do tematu. Jutro jade do poludniowych niemiec (mam w miare blisko) zobaczyc jedna sztuke. Niestety bede bez znajomego mechanika, zdany jestem tylko na siebie. Na co zwrocic uwage zanim pojade do stacji autoryzowanej sprawdzic auto? Mozecie cos doradzic? ;-)

Opublikowano
sprawdz czy pod zderzakiem przednim , miedzy niem a samochodem sa uszczelki gumowe, sprawdz jak podniesiesz maske na wybita date produkcji oslony plastikowej chlodnicy, obudowe. Zwroc uwage na sruby blotnikow i sruby mocujace maske do zawiasow czy nie sa pokaleczone, sprawdz czy szyby sa oryginalne, jak lezy uszczelka szyby czolowej, sprawdz reflekktory czy sa oryginalne i takie same, czy nie ma sladow lakieru np na gumach kierunkowskazow, jak lezy maska, czy nie zmienia sie nigdzie jej wysokosc wzgledem blotnikow, sprawdz nadkola przednie czy tan plastik ladnie lezy w blotniku......

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

co jedziesz ogladac? 740 ? masz moze link do ogloszenia?

no i moim zdaniem musi miec pelna ksiazke serwisowa, sa takie samochody z kazdym wpiesem w ksiazce, wiec wymagaj tego.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Link poslany na priva ;-)

Dzieki za podpowiedzi, takie informacje sa dla mnie na wage zlota :modlitwa:

Teraz musze jeszcze jakis serwis tam znalezc.. :)

Opublikowano

Dzieki wszystkim za porady, bardzo sie przydaly. Pojechalem zobaczyc najpierw samochod z ogloszenia komisu z mobile.de.. Rozpacz, masakra... popekana skora, plastiki, pelno smieci w srodku, porysowana tapicerka, niedzialajaca elektryka szyb, zamkow, bagaznik sie nawet nie otwieral do tego peknieta byla szpachla na drzwiach i malowane (bardzo amatorsko) kilka innych elementow.. az zal bylo na to auto patrzec.. Ale to nic! Pozniej probowali odpalic auto i w koncu nie odpalilo.... :) zanim wyjeli kluczyk ze stacyjki bylem juz w drodze do domu bo nic innego nie mialem na oku.

Po drodze przejezdzalem obok komisu, stanalem zobaczyc auta i trafilem na 730-stke w manualu, koniec `94, przebieg 160k.. bardzo dobrze utrzymana.. nie bylo sie do czego przyczepic. Po testach, sprawdzeniu elektryki na kompie kupilem auto.. Na razie wrzucam jedno foto, pozniej w odpowiednim dziale umieszcze wiecej info.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//mizoo.hyundaicoupe.pl/foto/bmw/1.jpg

Opublikowano

wyglada super i widze ze ktos pomyslalal i dal dymione kierunki :)

bo zwykle jasne nie pasuja :)

ile kosztowala i jaki ma wypas?

chyba ci sie poszczescilo :) po przod bardzo ladny, nawet szkla nie zmatowialy za bardzo, listewki pod reflektorami tak samo bez odpryskow

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
nie kupujcie tego bmw z Gdańska , licznik przekręcany obserwowałem aukcje raz jest taki przebieg później inny wczesniej było więcej fotek jak na moje oko to walona była ... ostrzegam!
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

ja roiwniez odradzam zakup tego 740 stojacego na Kolobrzeskiej w Gdansku

nie dosc, ze auto stoi juz na placu grubo ponad rok - ogladalem je w czerwcu ubieglego 2005 !!!

to jeszcze zaliczylo spora krakse - odrazu rzuca sie w oczy wymieniona szyba, a pod maske lepiej nawet nie zagladac

pozdrawiam

Opublikowano

Troszku bidna ta 7-ka ;) Stan wizualnie ladny i fajnie ze Ty jestes zadowolony.

Mi jakos nie pasuje 7-ka bez skory i automatycznej klimatyzacji, automatycznej skrzyni, ksenonow itp... ale to rzecz gustu.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mi jakos nie pasuje 7-ka bez skory i automatycznej klimatyzacji, ksenonow itp... ale to rzecz gustu.

Prawda Diesel.. Mi tez to srednio podchodzi. Za jakis czas bede probowal ja sprzedac, uzbieram pare groszy i bede celowal w 7ke po FL blizej roku 2000. Mega mi sie podoba ;)

Opublikowano

pewnie byla tansza i to jest jej plus, a z zewnatrz jak normalne ladne e38 :)

ale widac ze zadbana

swiatla zmienione, listewka doklejona, licznik bez bad pixeli

w srodku czysto

pdc jest, nawet tylnia roleta, ja np nie mam tylniej rolety

skrzynia manual, przynajmniej sie nie popsuje :)

uwazam ze jest niezle, grunt to dobry stan

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

ładna jest nie powiem. szkoda tylko,że bez skóry i navi+tv,

ja to najwięcej lubie sie tym zabawiać ale fajnie ,że ty jesteś zadowolony z zakupu wiem jak to jest, ja też ostatnio sprzedałem moją zielonke facio jak ją zobaczył wsiadł i nie chciał wyleść i kupiłem kolejną jeszcze lepszą i bardziej napasioną chociaż tamta też miała wszysko.

ale zakup kolejnej nie jest tak ekscytujący jak pierwszej wymażonej E38

BMW sie nie psuje
Opublikowano
Wyglądem nadrabia braki wyposażenia :lol: pięknie utrzymana i to jest najważniejsze, chyba że ktoś bardzo lubi bajery - dla mnie jak jest klimatyzacja to już nic więcej nie trzeba...
Opublikowano
Im więcej bajerów tym więcej rzeczy do zepsucia. W manualnej klimatyzacji przynajmniej nie popękają Ci przyciski, tak jak ma to często miejsce w klimie automatycznej. Skóra to kwestia gustu. Lepszy zadbany welur niż popękana skóra. Navi fajna sprawa, ale można się obejść. Najbardziej brakowałoby mi automatycznej skrzyni, tylko z drugiej strony jeżeli miałby mi wypaść z czasem wsteczny. To dziękuje. Fajne autko, sporo rzeczy zmienione z gustem ( lampy, kierunki itp.). Jak cena była do tego atrakcyjna, to gratuluję zakupu. :cool2:
Opublikowano
Im więcej bajerów tym więcej rzeczy do zepsucia. W manualnej klimatyzacji przynajmniej nie popękają Ci przyciski, tak jak ma to często miejsce w klimie automatycznej. Skóra to kwestia gustu. Lepszy zadbany welur niż popękana skóra. Navi fajna sprawa, ale można się obejść. Najbardziej brakowałoby mi automatycznej skrzyni, tylko z drugiej strony jeżeli miałby mi wypaść z czasem wsteczny. To dziękuje. Fajne autko, sporo rzeczy zmienione z gustem ( lampy, kierunki itp.). Jak cena była do tego atrakcyjna, to gratuluję zakupu. :cool2:

I ma alufelgi ktore mozna skrzywic, chromy ktore zasniedziaja i kola z gumy ktore moga popekac... itd

Kolega mnie rozbawil tym opisem :jawdrop:

Opublikowano

hej

tak dobrze pomogliście koledze co do 7mki więc i ja coś mam

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1498333

Trafiłem na to forum po zakupie 3ki - ale sprzedałem mieś temu moja piękną perełke by poszukac czegoś nowszego lepiej wyposażonego oraz mocniejszego :norty:

Myśle o 5tce ale zobaczyłem właśnie to ogłoszenie i zadzwoniłem (bo gość również z Krakowa) ...co się okazało to dawny znajomy mojego szefa (jako jeden z nielicznych mam spoko szefa :8) ) - więc to przemawia za autem również ale zanim jutro obejże je to poprosze Was o opinie - tego ogłoszenia oraz ogólnie jak mi wyjdzie spalanie podczas mojej szybkiej jexdzie w mocno zapchanym swiatłami Krakowie... 13 ? 16 ? litrów (ma sekwencje więc to mój jedyny ratunek)

czekam na pomoc i pozdrawiam

Opublikowano
to BYŁY super silniki a teraz problemy z pompa wtryskową ciężki rozruch jak kols przegrzał silnik to po jakimś czasie głowica i tak w koło pozatym ten 2,5 tds to do piątki nie siudemy za słabe a jak komus mało to po ponad 300 tyś sugeruje sprawdzić łańcuch rozrządu :jawdrop:
Opublikowano

no własnie się bawiałem że silnik może w sumie za słaby ?

a polecasz może jakieś konkretne silniki w 5 i 7 ?

mam 20 tyś ale szarpnę się na 25 nawet, jesli naprawde będzie coś wartego... na autach się nie znam, ale lubię wygodnie i dynamicznie się wieźć :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...