Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z racji tego, ze to moj pierwszy post tutaj chcialbym sie ze wszystkimi przywitac. Mam nadzieje, ze niedlugo stane sie aktywnym czlonkiem klubu poniewaz wlasnie poszukuje dla siebie wymarzonej 7-ki ;-)

Przy okazji chcialbym was zapytac o samochod z linka ponizej. Cena jest zachecajaca a fakt posiadania manualnej skrzyni jeszcze bardziej. Przebieg tych aut czesto przekracza 200k tys. co jeszcze bardziej zacheca.

Co myslicie o tej ofercie? Ten model z tego co widze nie posiada ksenonow, nie wiem czego mu jeszcze moze brakowac. Licze na wasze opinie.

Z gory dziekuje i pozdrawiam,

mizoo.

A oto link:

http://autokram.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C604278

Opublikowano

ciężko coś ocenić ze zdjęć...

do pełnego wypasu pewnie trochę brakuje... telewizji, lodówki i innych (zbędnych?) rzeczy. Przebieg? może rzeczywiście taki jak piszą - ale wówczas chyba coś niska cena by była. Następna sprawa to instalacja gazowa - jaka tam jest? Jeśli już to w takim tylko sekwencja - inna odpada, szkoda samochodu, a i problemów możesz mieć sporo.

Zdjęcia trochę niewyraźne, ale te lampy z przodu chyba są zmieniane, co o niczym nie musi świadczyć. Najlepiej gdyby ktoś go obejrzał, bo kupić łatwo, ale może się okazać, że sobie skarbonkę bez dna zafundowałeś.

Autko jest z gdańska a tam jest wielu forumowiczów, więc pewnie ktoś Ci pomoże

Pzdr! i pomyślnych łowów :D

- to ja przepraszam! ...i znikł
Opublikowano

Dzieki oktaw.

Chcialbym jeszcze zapytac - po czym mozna poznac, ze brakuje lodowki? Nie mam pojecia gdzie moze byc umieszona. TV to oczywista sprawa, ksenony po spryskiwaczach.

Znajde gdzies informacje jakie byly roznice w wysposazeniu standardowym pomiedzy ta wersja? Czy moze te wszystkie dodatki byly w opcji? ;)

Wybaczcie tak duzo pytan, jestem rzadny wiedzy a z tematem bmw mam krotko do czynienia :wink:

Opublikowano

Poszukaj na forum w galeriach - tam jest parę perełek. Lodówka już w e32 była w tylnym podłokietniku, tak jak stoliki dla pasażerów tylniej kanapy :modlitwa: Ale to chyba tylko w wersjach indywidual, czy exclusive. Generalnie jak już wiele razy pisano na forum - coś takiego jak BMW w pełnym wypasie nie istnieje - po prostu niektóre opcje się wykluczają. No ale zależy co komu potrzebne. Dla jednych automat to jest to, a dla innych manual rządzi. Ja tam wolę manuala, choć chyba w takim krążowniku wolałbym automat - pełen komfort a samochód raczej nie jest ścigantem tylko połykaczem kilometrów na autostrady.

Tak się zastanawiam i wydaje mi się, ze ten przebieg to jednak coś nie teges... No bo po co takie samochody się kupuje? Do robienia 15 tys/rocznie? Choć może akurat... :think:

Jedno jest pewne - nie napalaj się i sprawdź dokładnie przed zakupem. Myślę, że zaraz ktoś z Gdańska się znajdzie kto mógłby go obejrzeć - Ty chyba masz kawałek drogi :D

Opublikowano

Fakt, latwo sie napalic i a pozniej pluc sobie w twarz. Postaram sie przed przyjazdem uzyskac jak najwiecej informacji (bo mam az 800km do Gdanska).

W miedzyczasie wypatrzylem jescze dwie oferty, ktore przypadly mi do gustu. Myslicie, ze warto sie nimi zainteresowac? Przebieg wydaje sie bardziej realny w obu przypadkach. A moze trafi sie ktos, kto zna te auta? ;)

Jak jest z przebiegiem w 7-kach? Czy 200k km to duzo na taki samochod?

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1425584

http://allegro.pl/show_item.php?item=117399012

PS. Jak jest od roku to ogloszenie to cos musi to znaczyc, szczegolnie, ze cena az tak atrakcyjna. Hmm.

Opublikowano

Jak jest z przebiegiem w 7-kach? Czy 200k km to duzo na taki samochod?

Żartujesz oczywiście... :think: ?

Trójki robią po 300-400 tys (jest na forum jeden kolega chyba z Sosnowca, co w e36 i to chyba nawet 4 cylindrowym chwalił się że ma 360tys). Jak w e34 2.5 24v mam już 320 tys (? mam taką nadzieję ;)) ) - zapraszam na przejażdżkę... :D , - nic przy silniku nie robiłem (poza uszczelnieniem, bo go poprzedni właściciel syntetykiem zalał - po kij wie czym... no i wypłukało troszkę

A przy silniku V8?

pińcset jak nic - należy tylko dbać o nie i hulasz latami.

Generalnie jedna zasada - olej przebieg, patrz na stan pojazdu.

Ja szukajc swojej miałem priorytety - przebieg - never mind, stan wizualny, never mind, silnik - musi być ok, instalacja lpg - tylko sekwencja. No i taką kupiłem, wsadziłem trochę :twisted2: kasy w zawiechę i rózne pierdułki, przy okazji stłuczki poprawiłem wygląd auta i jestem zadowolony.

Ale jak pies do jeża podchodziłem do samochodów co to niby były od jednego emeryta i miały 150 tys km natłuczone - a przy okazji wychodziło, że robiony rozrząd, sprzęgła wymieniane itp... Takie rzeczy to sobie sam wolę zrobić - choć rozrządu akurat nie ruszałem i na razie nie ma takiej potrzeby...

Co do tych nowych linków - ta druga ma klimę manual - to trochę nie tak do tego "wszystko co możliwe". Ale czy to wada?

Opublikowano

Wlasnie przez moment sie zastanawialem czy zamiast 'duzo' nie napisac 'malo' ;-) Na szczescie sprowadziles mnie na ziemie i rzeczywiscie, silniki v8 sa duzo wytrzymalsze od zwyklych R4.

Jesli bylby ktos z Gdanska, kto moglby tam podjechac i zobaczyc czy na prawde ten samochod nie nadaje sie do niczego to bede mial dlug wdziecznosci. Zalezy mi na czasie poniewaz pracuje u naszych poludniowych sasiadow i we srode bede do konca tyg. w rodzimym kraju ;-)

http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1073984

Tutaj znalazlem dobry kasek.. z mojego miasta. Licznik pewnie powinien miec dwojke na przodzie, ale i tak by sie oplacalo.

Jesli ktos zna ten samochod, bede wdzieczny za info ;-)

Opublikowano
wiesz nie wiadomo czy brakuj 2 czy np 4 przy przebiegu , ja bym odpuscil , za ta cene mozesz pojechac do niemiec , wymaga to wiele poszukiwan, ale dostaniesz 740 / 750 z pierwszych rak z pelna ksiazka serwisowa z przebiegiem okolo 200.000km.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Hehe :lol: Na tej sprzedawnicy nie ma chyba żadnego normalnego samochodu. Lepiej sobie odpuść to autko. Widziałem je nawet niecały tydzień temu. Stoi tam jeszcze kilka takich autek, napewno żadne z nich nie jest dopieszczone. Poza tym chyba kojarzę ten samochód z naszych dróg :doh: , nie polecam. Poza tym, jak nisko musi ją cenić sam właściciel, skoro w autohandlu widnieje taka cena. Ja ostatnio też szukałem czegoś podobnego, trzeba tak uważać, bo złomy chodzą nieprzeciętne. Na cały Szczecin znalazłem tylko jeden porządny egzemplarz, podobnie było w Trójmieście. Ale ceny nie były już takie super atrakcyjne.
Opublikowano

Wszystkie te detale zwiazane z autem w Gdyni przemawiaja za jednym - trzeba go sobie odpuscic.

O niemczech mysle caly czas. Jest kilka ofert na mobile/autoscout, ktorymi mozna sie zainteresowac. Wciaz jednak nie wiem czy mi starcza 3 dni zeby pojechac, sprowadzic, zarejestrowac, ubezpieczyc..

Jakie sa teraz oplaty za rejestracje sprowadzonego auta z niemiec, pamieta ktos?

W kazdym badz razie musze sie spieszyc z decyzja poniewaz urlop jest krotki a w weekend sie nic nie zalatwi.

Ma ktos doswiadczenie ze sprowadzaniem aut z niemiec i moglby podpowiedziec jakies wskazowki zeby to wszystko plynnie zalatwic? :)

Opublikowano

Tutaj znalazlem dobry kasek.. z mojego miasta. Licznik pewnie powinien miec dwojke na przodzie, ale i tak by sie oplacalo.

Zadzwon, a najlepiej zobacz auto na żywo. Auto wcześniej stało chyba za ok. 30tys. zł i wydaje mi się ze powinen mieć wiekszy przebieg, tzn. właściciel się machnął i zapomniał dodać 1 albo 2 na przodzie. Może to taki zabieg, żeby mieć wiecej chętnych.

Swoją droga nie patrz na przebieg, a na stan.

Opublikowano

Jak tylko przyjade do domu to skocze ja obejrzec. Dzieki za info o cenie.

Zuzycie jest najwazniejsze, racja. Znacie jakies wrazliwe punkty tych modeli po ktorych latwo zobaczyc, ze auto nie jest pierwszej mlodosci? Wiem, ze warto obejrzec kierownice, jak bardzo wytarta jest tapicerka.. Warto jeszcze zwrocic uwage na jakies nieoczywiste rzeczy?

Na miejsce chce sie udac z mechanikiem, ktory sprowadzal pare aut z niemiec. Jednak on ma wieksze doswiadczenie w hondach wiec podejrzewam, ze moze przeoczyc jakas istotna sprawe. Gdyby jednak bylo ok to warto jechac jeszcze dodatkowo do ASO zrobic przeglad? Moze cos wyjdzie.. :roll:

Opublikowano (edytowane)

ja ci powiem tylko tyle ze to auto nie ma 150tys bankowo!

ma conajmiej 250 tys

widac to po tapicerce

poza tym 95 rok i 150tys przebieg?? za taka cene zeszlo by na pniu gdyby rzeczywiscie mialo taki przebieg, co za tym idzie stan powinien byc niemal wzorowy

reflektory tez sobie ktos malowal wewnatrz farba, mi sie to w ogole nie podoba ale sa rozne gusta

trzeba auto obejrzec z bliska, tak ciezko cos powiedziec patrzac na male fotki

ale znajac opowiesci forumowiczow to ciezko trafic dobre auto, a juz na pewno nie w tej cenie

a i widze przerabiany wydech, bo pewnie oryginalny zardzewial przy jakis 250 tys i ktos zmienil na jakis rzezbiony (bo oryginalny ogromnie drogi) i dlatego wycial zderzak

przy 150 tys wydech i spod auta powinien byc prawie jak nowy, ja mam 160 przebiegu to wiem jak to wyglada

zapomnij o tym aucie, to moze byc niezla mina

w e38 serwis jest naprawde drogi

to nie jest jakis ford czy nawet bmw 3 czy e34

czesci sa drozsze niz w e39 nawet

Edytowane przez Marcin978
http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Ja sprowadzielm teraz e38 750i z pierwszych rak, pelna ksiazka serwisowa,stan mnie zachwyca. szukalem od marca, nie raz bylem w niemczech i widzialem zlomy niesamowite i to DROZSZE niz ta ktora w koncu znalazlem. Teraz juz wiem ze KOMISY odpadaja, szkoda jechac.. cofane liczniki, kiepski stan samochodow, widac ze bite byly...

szukaj tylko prywatnych ogloszen.

Ja robie tak , kupuje czerwone niemieckie tablice , okolo 80 euro , zalezy w jakim miescie, w polsce musisz isc do urzedu celnego , badanie techniczne, tlumaczenia, urzad skarbowy = jakies 650 zl przy 100 euro na umowie. Do tego wydzial komunikacji jakies 650 zł. Wiec 1300 zł.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
ja ci powiem tylko tyle ze to auto nie ma 150tys bankowo!

ma conajmiej 250 tys

widac to po tapicerce

poza tym 95 rok i 150tys przebieg?? za taka cene zeszlo by na pniu gdyby rzeczywiscie mialo taki przebieg, co za tym idzie stan powinien byc niemal wzorowy

reflektory tez sobie ktos malowal wewnatrz farba, mi sie to w ogole nie podoba ale sa rozne gusta

trzeba auto obejrzec z bliska, tak ciezko cos powiedziec patrzac na male fotki

ale znajac opowiesci forumowiczow to ciezko trafic dobre auto, a juz na pewno nie w tej cenie

a i widze przerabiany wydech, bo pewnie zardzewial i ktos zmienil :)

to lakierownaie to TRAGEDIA, caly przod traci styl. Warto zadac sobie pytanie czy potencjalny wlascieile siodemki , facet z kasa, dbajacy o auto, pewnie prowadzacy duza firme, bo skad by wzial kase na nowe 7 kilka lat temu, rozbiera w garazu reflektory i psika ja farbka by wygladaly jak te w berlingo po liftingu? no raczej nie, raczej tylko szczyl moze takie cos zrobic i to tez swiadczy o tym kto tym jezdzil...

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

no wlasnie, podobnie wycinanie zderzaka

czy ktos dla bajeru by to robil??

odpowiedz jest jedna, wymieniany wydech i robiona rzezba dlatego jest wyciety

no i ta instalacja gazowa

ciezko oszacowac co moze sie zepsuc i ile bedzie trzeba w to auto wlozyc

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
Fakt, tez od razu zwrocilem uwage na tlumik. To auto juz kompletnie sobie odpuscilem ;-) Zajrzyjcie w chwili wolnej na pozostale linki, z gory dzieki :8)
Opublikowano

I pamietaj, 740/750 przy przebiegu rzedu 200.000 km musie wygladac idealnie i niech Ci sprzedawca nie wmawia "przeciez to nie nowy samochod" . Glowne elementy i wnetrze musi byc idealne i sa takie samochody, z pierwszych rak, prywtne. SA. ale troche trzeba poszukac....

moj brat kupil w styczniu BMW 750i Indivdual z pierwszych rak, a ja dwa tygodnie temu 750i tez z pierwszych rak. Obie z 95 roku. Ale szukalsimy kilka miesiecy.... wczesniej obejrzalem wiele wiele zlomow......

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano
Wlasnie przez moment sie zastanawialem czy zamiast 'duzo' nie napisac 'malo' ;-) Na szczescie sprowadziles mnie na ziemie i rzeczywiscie, silniki v8 sa duzo wytrzymalsze od zwyklych R4.

Jesli bylby ktos z Gdanska, kto moglby tam podjechac i zobaczyc czy na prawde ten samochod nie nadaje sie do niczego to bede mial dlug wdziecznosci. Zalezy mi na czasie poniewaz pracuje u naszych poludniowych sasiadow i we srode bede do konca tyg. w rodzimym kraju ;-)

jestem z Gdańska. Radzę odpuścić zakupy w autokramie na Kołobrzeskiej.

Raz tylko wszedłem tam na plac. każde jedno auto przekręcane - od fiata uno po beemki i merce. źle ponaprawiane, zmęczone. moja rada - NIE KUPUJ W KOMISACH

BMW Sauber F1 Team; only Pb
Opublikowano
jak chcesz dobrą 750 to ja ci moge sprzedać moją zielonke z 95r za 30 tys[/img]

Spoko marek, na pewno mialbym ja z dobrych rak. Sprobuje najpierw uderzyc do wroga a jak sie nie uda tam nic znalezc to moze sie bedziemy kontaktowac :P

Opublikowano
Tak się zastanawiam i wydaje mi się, ze ten przebieg to jednak coś nie teges... No bo po co takie samochody się kupuje? Do robienia 15 tys/rocznie? Choć może akurat... :think:

Z tym przebiegiem nie przesadzajmy. E38 zrobilo u mnie przez 4 lata zaledwie 60tys km, a wiec wierze w realnosc przebiegu rzedu 200tys km w dziesiecioletnim aucie...