Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy jest możliwe przełożenie deski rozdzielczej z samochodu po faceliftingu do przedlifta. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oczywiście - nic nie zmieniali w tej części auta .

Będzie wszystko pasować .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
Niejasno się wyraziłem. Chodziło mi o podłączenie. W poliftach jest inna stacyjka. Czy muszę ją zmieniać, czy mogę zostać przy starej? Mam jeszcze jedną wątpliwość. Czy poduszka powietrzna pasażera będzie pasować do deski LCI?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Poduszka pasuje , jeśli chodzi o przycisk - zrezygnować z niego i zamontować starą stacyjkę . Edytowane przez malysz1976
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
W 101 napraw widziałem, jak prowadzący podłączał przycisk START/STOP do starej stacyjki na kluczyk i tak myślałem to zrobić. Zastanawiam się jeszcze nad HEAD-UP. Czy mógłbym poprosić o części, jakie będę potrzebował schemat podłączenia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rzutnik

Ramkę na kokpit

Włącznik świteł z przyciskiem hud

Czujnik deszczu z obsługą huda

Teoretycznie przednia szyba ,ale na zwykłej też widać

Światłowód , okablowanie i kodowanie .

Temat z hudem

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=111&t=208091

Schemat

https://www.newtis.info/tisv2/a/de/e60-530d-lim/wiring-functional-info/body/display-information-functions/head-up-display/fxNK6RP

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanie odnośnie RLS-a. Czytałem, że musi być okrągły przygotowany do HUD-a, ale czytałem, że w e60 nawet z tym urządzeniem był prostokątny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musi być prostokątny