Skocz do zawartości

Dlaczego sie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś wie dlaczego sie grzeje .? Działo mi się już to wcześniej okazało się że padło visco, oczywiście wymieniłem na sachsa nówke i przy okazji był wymieniony termostat 92 st C .Teraz auto po przejechaniu kawałka drogi znów się grzeje nie dochodzi do kontrolki czerwonej ale temp jest wysoka . Co może być jeszcze przyczyną oprócz visca i termostatu.? Dzieje sie tak po przejechaniu kilku km jak zwilnie do mniejszej predkości ok 50 po kilku sekundach temp rośnie a jak przyspieszam to temp spada i utrzymuje soe dokładnie na środeczku.
Opublikowano

witam

taki sam przypadek mialem w swojej 328 coupe,temperatura rosla bardzo szybko i okazalo sie ze to pompa wody pozdro

Opublikowano

witam

taki sam przypadek mialem w swojej 328 coupe,temperatura rosla bardzo szybko i okazalo sie ze to pompa wody pozdro

Opublikowano
otoz kolego temperatura w e 39 utrzymuje sie na srodku zegara i to jest prawidlowe i nic nie kombinuj Tak ma byc,tyle ze po rozgrzaniu zegar nie powinien falowac calyczas ma byc na srodku zegara,
moje e39 525
Opublikowano
kreska temperatury powinna byc na około 55% stanu licznika.i zawsze utrzymywac sie w tym miejscu.U mnie było to samo ze auto sie grzało ale był walnięty węzyk od zbiorniczka który dochodzi do chłodnicy.oczywiscie wezyka nie da sie wymienic a nowy(używany) zbiorniczek 150zł:).pozdrawiam
Opublikowano
Witam pompa tak jak koledzy sugerują bąć zamulona chłodnica .
Opublikowano
  • Autor

Chłodnica na pewno nie jeśli już to ten wężyk lub pompa. Dzięki wszystkim za podpowiedzi zaraz będę to musiał sprawdzić bo mnie to denerwuje. :mad2:

marwiz

otoz kolego temperatura w e 39 utrzymuje sie na srodku zegara i to jest prawidlowe i nic nie kombinuj Tak ma byc,tyle ze po rozgrzaniu zegar nie powinien falowac calyczas ma byc na srodku zegara,

no właśmie tylko dlaczego ona sie wychyla? płyn wymieniony visco też i termostat

Opublikowano
Ja stawiam na pompę wody - radzę wymienić i powinien być spokój. Wiadomo, że jak jedziesz szybciej płyn w chłodnicy się szybciej chłodzi i masz mniejszą temperaturę....u mnie np. temperatura nigdy nie wchodzi nawet na połowe - zawsze jest troszę niżej.
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano

Odpowiedź na Twoje pytanie jest w samochodzie i wystarczy tylko dokładnie zaobserwować co się dzieje niżeli szukać odpowiedzi od osób, które z miłą chęcią je udzielą ale niestety wcale nie muszą dotyczyć danej usterki u Ciebie.

Powodem takiego zachowywania się może być naprawdę wiele rzeczy i utrafienie w tę jedną jest rzadkością.

Przeczytaj sobie ten artykuł, żeby bardziej zrozumieć co od czego jest w układzie chłodzenia

http://vabikbmw.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=646

Opublikowano
  • Autor
OK wielkie dzięki jest obszerny temat zaraz biorę się do pracy :wink: