Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś wie dlaczego sie grzeje .? Działo mi się już to wcześniej okazało się że padło visco, oczywiście wymieniłem na sachsa nówke i przy okazji był wymieniony termostat 92 st C .Teraz auto po przejechaniu kawałka drogi znów się grzeje nie dochodzi do kontrolki czerwonej ale temp jest wysoka . Co może być jeszcze przyczyną oprócz visca i termostatu.? Dzieje sie tak po przejechaniu kilku km jak zwilnie do mniejszej predkości ok 50 po kilku sekundach temp rośnie a jak przyspieszam to temp spada i utrzymuje soe dokładnie na środeczku.
Opublikowano
otoz kolego temperatura w e 39 utrzymuje sie na srodku zegara i to jest prawidlowe i nic nie kombinuj Tak ma byc,tyle ze po rozgrzaniu zegar nie powinien falowac calyczas ma byc na srodku zegara,
moje e39 525
Opublikowano
kreska temperatury powinna byc na około 55% stanu licznika.i zawsze utrzymywac sie w tym miejscu.U mnie było to samo ze auto sie grzało ale był walnięty węzyk od zbiorniczka który dochodzi do chłodnicy.oczywiscie wezyka nie da sie wymienic a nowy(używany) zbiorniczek 150zł:).pozdrawiam
Opublikowano

Chłodnica na pewno nie jeśli już to ten wężyk lub pompa. Dzięki wszystkim za podpowiedzi zaraz będę to musiał sprawdzić bo mnie to denerwuje. :mad2:

marwiz

otoz kolego temperatura w e 39 utrzymuje sie na srodku zegara i to jest prawidlowe i nic nie kombinuj Tak ma byc,tyle ze po rozgrzaniu zegar nie powinien falowac calyczas ma byc na srodku zegara,

no właśmie tylko dlaczego ona sie wychyla? płyn wymieniony visco też i termostat

Opublikowano
Ja stawiam na pompę wody - radzę wymienić i powinien być spokój. Wiadomo, że jak jedziesz szybciej płyn w chłodnicy się szybciej chłodzi i masz mniejszą temperaturę....u mnie np. temperatura nigdy nie wchodzi nawet na połowe - zawsze jest troszę niżej.
http://www.skredyt.pl/projekty/bmw.jpg
Opublikowano

Odpowiedź na Twoje pytanie jest w samochodzie i wystarczy tylko dokładnie zaobserwować co się dzieje niżeli szukać odpowiedzi od osób, które z miłą chęcią je udzielą ale niestety wcale nie muszą dotyczyć danej usterki u Ciebie.

Powodem takiego zachowywania się może być naprawdę wiele rzeczy i utrafienie w tę jedną jest rzadkością.

Przeczytaj sobie ten artykuł, żeby bardziej zrozumieć co od czego jest w układzie chłodzenia

http://vabikbmw.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=646