Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pytanie jakich wartości można się spodziewać przy przyśpieszaniu na 4 biegu od 80 do 120km/h, cały czas brakuje mi momentu w mojej 5er :(

Aktualnie czas w 2 os. to około 10s.

Na liczniku 238 tyś. (tyle samo w lcm) nie wiem na ile wiarygodny przebieg.

Opublikowano

Nie mierzyłem kompresji, nie wiem w jakiej kondycji jest silnik, ale +10s to za dużo...

W sobotę wymienię uszczelki vanosa i zajrzę do disy.

Zdam relację po wymianie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź też błędy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Błąd mam tylko z abs, jednak to prawdopodobnie sterownik, ciśnienie paliwa mierzyłem ale tylko na postoju, jest 3,5 bara, na wolnych i przy kopaniu gazu.

Lambdaintegrator na 2 bankach jest lekko na minusie, -3,-4 podczas przyśpieszania -6, -8.

Opublikowano

Hej, w piątek wymieniłem uszczelniacze tłoczków vanosów.

Stare były bardzo twarde, a tłoczki same wpadały w nastawnik, do tego łożyska w tłoczkach grzechotały po wyjęciu więc zeszlifowałem tulejki.

Przejechałem jakieś 200km, wydaje mi się, że jest lepiej.

Nie jest to jakaś mega odczuwalna zmiana, ale na 4 biegu 80-120km/h to teraz jakies 8,5 - 9s. (mierzone z pasażerem).

Mimo to wyraźnie czuć jak auto dostaje sporo momentu powyżej 4 tysięcy, bardziej mam wrażenie, że po wymianie uszczleniaczy poprawiła się góra :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Lepiej raczej nie będzie biorąc pod uwagę fabryczne 8,4s :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
jak poprawila sie gora to zle zlozyles vanos. sprawdz w inpie polozenie walka rozrzadu na wolnych, jak jest w granicach 20-25 to ok, ale jak przesunales sie o zabek to bedzie inaczej
Opublikowano

Jest tak jak pisze madseason.

Odkręcasz nastawnik schodzi bez ruszania kół, rozkręcasz ogaranisz tłoczki i zakładasz.

A przy okazji zapytam też o dise, czy u Was działa ona tak, że zamknięta jest od razu po odpaleniu i później się otwiera?

Bo zauważyłem, że u mnie podczas odpalenia zamyka się i od razu otwiera, i zostaje otwarta, gdy tylko kopnę gaz to się zamyka i zostaje zamknięta do około 4k obrotów.