Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Temat założony zeszłej zimy na wiosne było wszytko ok nie buczało nic.... Teraz przez zime też lekko buczy. Nic z tym nie robie widocznie na zimnym silniku ujemnych temperaturach lub pobuczec....
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Siemka wszystkim jestem nowy, u mnie też zima buczy ale jak się rozgrzeje to wszystko Ok skrzynia na zimnym też chodzi gorzej dopóki się nie rozgrzeje dlatego jeżdżę rano na tiptroniku
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam serdecznie

Mialem ten sam problem ale go się pozbylem

U mnie byla nieszczelna turbina

Dokladnie rura aluminiowa idaca z intelcooler do turbo

Wymienilem uszczelke i jak ręką odioł.

Opublikowano

To i ja się podepnę pod temat.

DPF off, EGR off, przelot zakończony tłumikiem ale również przelotowym.

Moja buczy tylko jak jest zimna i tylko w momencie gdy zmienia bieg w okolicy 2000-2500 i obroty spadają (w tym momencie pojawia sie buczenie) Coś nie halo z EGR albo turbiną czy to normalne mając przelot? Odbywa sie to w takim momencie jak w samochodach z dsg podczas zmiany biegu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Oczywiście że może buczec przez to że masz przelot. U mnie buczalo w e60 Teraz buczy w F10 ale znalazłem przyczynę poprzedni właścicieli wywiercil dziurę w dpf chcąc zrobić lepszy przepływ spalin. Dpf zamówiłem cały używany po problemie. Słyszałem też że może buczec na zimny do czasu aż dpf się nie rozgrzeje...
  • 5 lat później...
Opublikowano

Rozwiązał ktoś problem buczenia ?

U mnie buczy z przodu pod autem i się roznosi po całej karoserii . Na każdym biegu od 2000-2500 obrotów 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzień dobry, czy udało się Wam rozwiązać ten problem? U mnie takie same objawy buczenia jak u Mateuszski ale bez drgań i przy obrotach ok 2000 obr/min. Skrzynia manualna, model 525D