Skocz do zawartości

Przycisk przy dodatkowej klemie plusowej BMW3 E-46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wymieniałem dzisiaj akumulator i nie wiem do czego służy przycisk posadowiony przy dodatkowej klemie plusowej.

Dzięki za pomoc.

Ignacy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokaż foto przycisku, który masz na myśli. Tak, możesz ładować bez odpinania klem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Możesz ładować pod maską, m.in. po to to jest. Przycisk jest czujnikiem zamkniętej maski dla alarmu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Sorry ale mam jeszcze pytanie.

Czyli podłączam plus prostownika do dodatkowej klemy na rysunku a minus do masy czy do klemy minusowej na podłączonym akumulatorze ?

Ignacy
Opublikowano

plus do akumulatora lub pod maską masz plus też wyprowadzony przy prawym kielichu.

A minus czyli masę podpinasz albo do minusa na akumulatorze albo np. do śruby na kielichu, gdziekolwiek gdzie jest w miare niepomalowany metal.

szukam
Opublikowano

Ładowanie masz ok

A akumulator miałeś no name czy jakiś markowy ?

Bo jak no name to i tak długo wytrzymał

Opublikowano

ja teraz też nowy akumulator miałem 10 miesięcy i padł, normalnie naładowany, ładowanie normalne, a pod obciążeniem napięcie spadało do 7V. W środku jakieś zwarcie i kaplica. Ale jest 2 lata gwarancji.

Co do aku to kupuje polskie tanie akumulatory i ten wypadek nic w mojej ocenie nie zmienia. Nie ma sensu dopłacać do drogich jak i tak co 3 lata zmiana.

to nie te czasy jak akumulator miałeś po 10-12 lat. No a co do samego kupna to jak jest możliwość to warto każy zważyć :) im cieższy o tej samej pojemności tym lepszy :)

szukam
Opublikowano
Bosch (Robert Bosch Sp. z o.o.) Kosztował około 250 zł. Nie wiem czy to jakaś podróba ale był zakupiony w sklepie.
Ignacy
Opublikowano
Ja kupowałem zawsze leprze akumulatory i tak po okresie gwarancyjnym padały przeważnie na 3 zimę od zakupu juz przy niższych temperaturach trzeba bylo brać prąd od kogos, moja dziewczyna kupiła jakiś najtańszy w markecie (o wymaganych parametrach oczywiscie) i smiga juz 2 rok jakoś nic złego się z nim nie dzieje.

Kupie listwe oslaniajaca próg stahllgrau metalic (400) strona kierowcy sedan 2002rok

721015571