Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu w swojej BMCe słyszę dziwny szum. Podejrzewałem, ze to opony zimowe

Wyją. Dzisiaj podniosłem przed auta na lewarku, kręcąc kołem nagrałem taki dźwięk :

Taki sam dźwięk jest z lewej i prawej strony. Czy to uszkodzona Piasta?

Auto to BMW e60 520d

Opublikowano
To wygląda jak szum zużytego klocka hamulcowego lub jakiś paproch sie dostał między klocek i tarcze,zdemontuj zacisk i wyczyść wszystko i zobacz czy to szuranie znikło.
Opublikowano
Mi sie wydawało ze to uszkodzone łożysko gdyż w aucie jest dość głośno, wcześniej było cicho i komfortowo. Klocki wyglądały bardzo dobrze gdy oglądałem dzisiaj
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli skręcasz w jedną lub drugą stronę to dźwięk nasila się lub zmniejsza intensywność?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wcześniej była cisza i naprawde komfortowo. Teraz jest głośno w aucie gdy jadę prosto ale wydaje mi sie, ze dźwięk sie nasila gdy skręcam w prawo. Podnosilem dzisiaj auto na lewarku i lewe przednie koło tak trze i prawe tak samo jak na tym filmiku
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To by wskazywało na lewe łożysko, ale najpierw oczyść zaciski jak kolega pisał.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
miałem podobnie nie raz. w moim przypadku wpadł mi kamien pomiedzy tarcze a osłone wystarczyło wyciagnać . może coś podobnego sie dostało i roi zamieszanie :)
  • 1 rok później...
Opublikowano
ostatnio miałem styczność z takim przypadkiem i u nie okazało sie że łożysko koła do wymiany, sprawdzałem to właśnie w podobny sposób jak kolega parę komentarzy wyżej opisał przy jeździe robiąc nie wielkie manewry w lewo i prawo