Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem ze światłem z tyłu nie świeci mi prawa strona lewa ok. Wszystko sprawdzone działa, a światła nie ma. Zamówiłem nowy moduł od świateł i teraz zamiast świateł pozycyjnych z tyłu świecą mi się środkowe z klapy, wyczytałem że muszę przeprogramować moduł ponieważ km i vin się nie zgadza jak to zrobić w NCS??
Opublikowano

to nie tylko włacznik świateł a cały komputer który steruje światłami.

samo przeprogramowanie vinu raczej nie pomoże. Ja bym raczej twój oryginalny który miałeś zresetował pustym plikiem. Poczytaj jak to zrobić.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopisz do tytułu oznaczenie, czyli np. 320i, zależy co tam masz, bo admin zamknie temat. Moduł warto sprawdzić, elektronik powinien ogarnąć temat. To raczej nowy trzeba zakodować :wink: w starym to nie pomoże jak jest uszkodzony.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Wszyscy mówią ze przy zmianie włącznika trzeba przeprogramować vin i przebieg, dziwi mnie to że ja gdy zmieniałem włącznik (gdy kupiłem auto miałem włącznik do zwykłych lamp a mam xenony) na inny to nie musiałem nic robić, podłączyłem i działa normalnie, ponadto mam normalny przebieg taki jaki mialem w aucie i żadna kropka mi sie nie świeci.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To rozbierz licznik i zobacz co się stało z diodą, która podświetla ową kropkę :wink: przebieg na liczniku przez wymianę modułu świateł nie zmieni się a kropka świeci się ze względu na niezgodność vin-ów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.