Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wiem że odgrzeję kotleta ale... Jakoś nie znalazłem tematów dot spalania na trasie/mieście.

Czy przy 4 osobach w samochodzie pełnym bagażniku i prędkości stałej autostradowej ok 150km/h spalanie 11,5-12,5L jest normalne czy za wysokie?

Sprawdzałem termostat, ok 92-94stC, wymienione świece żarowe i cała obsługa zrobione przeze mnie... Łącznie z wypalaniem DPF itd.

Przy zimnym silniku na dojazdach do pracy (pół miasto/pół trasa) czyt. ok 15km spalanie na poziomie 14-15L. Spalanie sprawdziłem także fizycznie i mniej więcej zgadza się ze wskazaniami kompa.

Jeździłem z tym silnikiem 7ką oraz zwykłą 5-tką i spalanie było sporo niższe (ok. 2L mniej).

Opublikowano
O ile spalanie autostradowe jest wg mnie jak najbardziej poprawne (moja E83 z tym samym silnikiem spaliła do Włoch 9,5) to poziom spalanie przy jeździe miejskiej trochę mnie przeraża. U siebie przy największych mrozach (a trasa do pracy to 18 km) nie odnotowałem spalania większego niż 11 l/100km. Nie rozgrzewa ci się za długo ?
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.