Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamówiłem koronki i nakrętki a czujnik to mówił ze jak przyjdą części rozbierze i zobaczy czy przetarty jest czy nie wtedy
Opublikowano
Mam jeszcze do was stanie bo wymieniłem uszczelniacze bo brał olej samochodzie i rozrząd odrazu i teraz mam że czasem lekko poczuje przepalony olej z nawiewów czy to może być tak na początku świeżo po wymianę że gdzieś pozaciekalo i przepala się i śmierdzi? Bo uszczelki zaworów itp powymieniali nic z pod auta nie cieknie
Opublikowano

Pompa vacum została uszczelniona ?

Jeśli nie, to potrafi puścić olej, który spływa na kolektor wydechowy, gdzie się spala wydzielając zapach palonego oleju.

http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=218325&d=1266187848

Opublikowano

Pompa vacum była już wcześniej uszczelniona bo z niej kapało właśnie i nowe uszczelki dałem. Pytałem majstra

To mówił że tak teraz może być przez parę km bo jak mieniak rozrząd i uszczelniacze to wiadomo trochę oleju gdzieś tam kapnie i podpływa więc zobaczę jak trochę jeszcze przejadę. A z czujnikiem już ok jest wymienił wszystko i zero problemu juz

Opublikowano
Witam mam do Was pytanie podczas przejechania około 30km zaczyna mi jakby sam hamować samochód i puszcza czasem dodam gazu i nie reaguje i szarpie i czasem też wyskakuje kontrolka trakcji. Byłem raz u mechanika z tym to wtedy zębatka była strasznie w rdzy to zczyscil i było dobrze ale znów jest prblem czy to będzie już czujnik? A i gdy to występuje włączę się komunikat że opona przebita ale to chyba tylko przed ten problem z trakcja bo nigdzie nie ma przebicia i nie ubywa powietrza.

U mnie to samo. Dziś byłem w Kaliningradzie i na diagnostyce powiedzieli, że koronka spuchła i przez to czujnik ABS dostaje złe dane.

Czy ktoś ma kogoś w Wawie kto naprawi to raz a dobrze i skóry nie zedrze ?

Naprawa to: demontaż prawej półosi - > demontaż zerdzewiałej koronki + czyszcenie gniazda koronki -> montaż nowej koronki zakupionej na allegro -> montaż półosi zpowrotem.

Będę wdzięczny za namiary.

Pozdrawiam

Opublikowano
Tarzan ja zapłaciłem za robociznę 120zl sam zamówiłem te koronki i nakrętki z Allegro a czujnik miałem dobry zero przetarć tylko czymś tam on dodatkowo zabezpieczył to jeszcze