Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Czy żeby dostać rabat powyżej 15% musieliście wykazać znaczącą wielkością floty w waszej firmie ? Chodzę po salonach i na osobę prywatną nie udało mi się ugrać więcej niż 8%, a 15% to był max gdy odkryłem że będę kupował na małą firmę. Generalnie jednak zaczynają rozmowę od rabatów typu 4% dla zwykłego Ziutka i 8% na firmę. Jeżeli ktoś wytargował więc 16% czy nawet 18% to naprawdę musiał mieć szczęcie, albo reprezentował wielką korporację która ma dużą flotę i kupuje po 30 samochodów rocznie. Czy możecie podpowiedzieć jakich technik negocjacyjnych używaliście dla dostania tych 16%+ ?
Opublikowano
szukaj tak długo, aż znajdziesz takiego co da taki rabat jak chcesz. Mów im, że masz ofertę na 16% i tyle, albo że kumpel dostał... Mówią 4% bo polują na jelenia, które ostatnio chodzą stadami po salonach samochodowych
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Ogólnie ceny ceny w Polsce na BMW u brokerów można uzyskać między 16% a 18% a może i więcej od cen katalogowych, natomiast o takich mi wiadomo. i taki np. ja dostałem.
Opublikowano

U mnie za pierwszym podejściem do dilera dostałem 15.5 % auto do produkcji i ta zostawiłem nie chciało mi się już latać

U brokera znanego dostałem 16.5 ale termin nie wiem czemu 4-5 miesięcy -u dilera bity miesiąc krócej -auto mi już płynie

Opublikowano

Na silniki Diesla skłonni byli dawać większe rabaty niz na benzynę.

Broker oferował mi 16% na 2.0 d a na benzynę 30i marne 10%

Znów na wersję bardziej niszową 40i można było wyrwać i 20%

Mnie udało się wyrwać 20% na wersję 30i co uważam za bardzo dobry wynik biorąc pod uwagę że był to sam początek sprzedaży tego modelu w Polsce.

Opublikowano

Zamawiałem w połowie grudnia 2018. Dzisiaj otrzymałem info że właśnie dotarł do dealera i w przyszłym tygodniu jest do odbioru :D

Reszta na priv :wink: jak chcesz

Opublikowano
Zamawiałem w połowie grudnia 2018. Dzisiaj otrzymałem info że właśnie dotarł do dealera i w przyszłym tygodniu jest do odbioru :D

Reszta na priv :wink: jak chcesz

A dlaczego na priv a nie na forum? Tajemnica?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Użytkowników X3 :)

Przymierzam się do zakupu X3 xDrive20i. Czy rabat 16% na auto konfigurowane do produkcji (produkcja listopad 2019, odbiór w styczniu 2020) jest dobry?

Samochód ma być w wersji Luxury. M Sport jest w promocji, a promocja wyklucza ów rabat.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witamy wszystkich

Zapraszamy wszystkich chętnych szukających nowych x3

do zapoznania się z naszą ofertą rabat 19%

Oferta dotyczy samochodów z krajowej dystrybucji

Nasz adres [email protected]