Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów może ktoś coś podpowie gdzie szukać bo już pomysły się kończą. 3 lata temu autko pojechało na chipsa. Chips zrobiony z małymi problemami 208KM i 400NM( egr i dpf out ). Po 2 latach autko zaczęło słabnąć i kopcić więc znów hamownia 188KM i 384NM - diagnoza wtryski leja. Wtryski na maszynę i okazało się że do wymiany. Regeneracja na org podzespołach. Ponowna hamownia i ewentualna korekta softu i małe zaskoczenie. 189KM i 373NM.

Konie i niutki uciekają i nie bardzo wiem gdzie. Autko jakby dołu nie miało. Podczas ruszania jak dam za mało gazu potrafi zgasnąć.

Sprawdzone: Przepływka, turbo, kolektor, wszystkie wężyki posprawdzane.

W aucie zero błędów.

Może ma ktoś jakiś pomysł. Będę wdzięczny za każdą sugestię.

Opublikowano
Moze coś z geometrią turbo .Sztanga się nie przycina.Podobne objawy miałem kiedyś w audi 2.5 tdi.Może jeszcze elektrozawór sterujący pracą turbiny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Inpa - zakładka nominal/actual, jeżeli manual to 4 lub 5 bieg a jak at to powiedzmy 70 km/h, gaz w podłogę bez odpuszczania od 1800 do 4000 rpm, oczywiście nagrane programem do tego i wtedy można myśleć. Oczywiście korekcje na rozgrzanym silniku też pokaż, rozumiem, że nowe kody zostały wprowadzone po wymianie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie widzę sensu podawania potencjalnych przyczyn z czapki, bo możliwości jest mnóstwo, bez podstawowej diagnostyki to loteria.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.